www.car.cz
 

Malá Bystřice na Vsetínsku očekává o víkendu opět vrchaře
     5.9.2008 13:50 - tisková zpráva


Letos již podruhé přivítá obec Malá Bystřice u Vsetína účastníky mezinárodního seriálu KW

Letos již podruhé přivítá obec Malá Bystřice u Vsetína účastníky mezinárodního seriálu KW Berg-Trophy International 2008, kteří si to rozdají o důležité body nejenom do mezinárodní série, ale i do KW Berg-Trophy Regional West a East 2008. Trať dlouhá 3500 metrů doznala několika důležitých kosmetických úprav, hlavně co se týče kvality povrchu silnice v horní části.

Na tento víkendový závod je přihlášeno prozatím 110 jezdců z České republiky, Polska, Slovenska a USA. A přihlášená jména i vozy slibují velmi dramatické závody i nádhernou podívanou. Na startu bude absolutní špička tohoto seriálu, mj. Miloš Zmeškal (Dallara F3), Karel Moural (Ralt F3), Martin Šípek (BMW M3), Michal Novický (Formule Reynard), Antonín Daniel (BMW M3), Tomáš Bek (Renault Clio), Norbert Pothe (Subaru Impreza), Norbert Kováčik (BMW M3) či Radek Kolbábek (Ford Sierra 4000).

Zatím není potvrzen start dalšího velkého favorita Pavla Ulmana (BMW M3), určitě s kartami zamíchá letos poprvé startující v seriálu Jiří Sedláček a Ivo Krampota (oba BMW M3). Na startu se neobjeví Aleš Mlejnek (Formule Intech), zato přibude do seriálu další kvalitní formulový vůz v rukou Libora Neckáře, a to Eufra Opel F3.

V celkovém hodnocení seriálu vede Miloš Zmeškal o 31 bodů před Martinem Šípkem. Třetí Karel Moural drží tuto příčku s náskokem pouhých dvou bodů před Michalem Novickým: „Vsetín je pro mé soupeře Miloše Zmeškala a Karla Mourala určitě lepší než pro náš vůz. Chtěl bych se zase dostat na „bednu“, ale letos jezdí hodně rychle Martin Šípek, zlobí i Karel Moural, takže uvidíme. Závod bude po opravě silnice určitě hodně rychlý“. Vsetínský závod tudíž slibuje urputný souboj těchto jezdců o celkové pořadí v TOP 3 KW Berg-Trophy International 2008.

Technické a administrativní přejímky začínají v pátek od 17,00 hodin do 22,00 hodin. Tréninkové jízdy po oba víkendové dny jsou od 8,00 hodin a závodní jízdy od 13,00 hodin. Veškeré informace o závodu i seriálu naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz, kde bude přes víkend k dispozici i on-line časy, které zajišťuje firma Adako Košice. Jezdci, kteří se zúčastní seriálu poprvé, musí být přítomni přejímkám již v pátek!

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Premiera Škody Fabie S 2000 při Barum Rally Zlín 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose