www.car.cz
 

David Vršecký v Mostě získal patnácté truckerské zlato ..
     5.9.2008 13:54 - tisková zpráva


Jubilant Vršecký!

Jubilejní patnácté vítězství v barvách Buggyry si v sobotu připsal v Mostě na své konto David Vršecký. V historické tabulce se tak posunul na druhé místo za Gerda Körbera, trojnásobný mistr starého kontinentu se radoval sedmnáctkrát. Markus Bösiger vystoupil na nejvyšší stupeň ve třinácti závodech!

Jak však jubilant Vršecký podotýká, stačily Markusovi na jeho třináct pohárových trumfů necelé dvě sezóny. David však nemusí v tomto směru trpět přehnanou skromností, stav souboje Vršecký versus Bösiger je totiž po Mostě 9:12. Do konce sezóny přitom zbývá šest pohárových závodů.

"Vyhrávám rád, ale vzhledem k vývoji šampionátu mi postačí, pokud budu dojíždět před Markusem a Antoniem," prozrazuje taktiku vedoucí jezdec průběžného pořadí, který si v Mostě s předstihem pojistil loňskou třetí příčku. "Obávám se ovšem, že pokud budu chtít končit před Antoniem, ale zejména před Markusem, nezbude nic jiného, než vyhrávat. Můj týmový druh chytá vynikající formu. Myslím to upřímně, nikoli jako součást taktiky, které by snad měla Markuse ukolébat."

Své mostecké vítězství staví David na úroveň toho, kterého dosáhl v sezóně 2003 na Nürburgringu. "Mám rád, když je něco poprvé. Navíc nebudu muset pořád poslouchat, že jsem snad jediným českým truckerem, který nedokázal v Mostě vyhrát," vysvětluje David, který našel v obou závodech shodný bod. "Jak na Nürburgringu tak v Mostě jsem porazil v přímém souboji aktuální mistry Evropy. Řekl bych, že Markus to letos strávil lépe, než Gerd. Snad přijme stejně dobře i to, že ho letos připravím o titul," řekl Vršecký na závěr se smíchem!

Bösigerova reakce se dostavila vzápětí: "Pozorně jsem si prohlédl fotky po zisku mého loňského titulu. David se raduje ze všech sil. Proto mu titul přeji. Jenom nevím, jestli nebude muset ještě počkat."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Matador Czech Truck Prix Most 2008, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose