www.car.cz
 

SCC: Zatáčkovitý Dijon jedeme již o víkendu
     5.9.2008 18:21 - Vladimír Rožánek


Na trati autodromu Dijon-Prenois se o víkendu pojedou tři závodní jízdy SCC. Po odvolání dvou letošních podniků ve Spa a Lausitzringu, hledali promotéři nové vhodné termíny, ale na konci sezóny již mnoho možností nenašli. Proto během následujích dvou závodních víkendů absolvují účastníci SCC vždy tři bodované jízdy. Na 3,8Km dlouhé trati v Dijonu mají co předvádět. Zatáčkovitý profil trati mnoho nepřeje předjíždění a hodně zde záleží na kvalifikačních jízdách. Tři jízdy znamenají také větší zátěž závodní techniky, a tak uvidíme, co tento handicap bude znamenat.

V divizi nejsilnějších prototypů dominuje Gerd Beisel s Normou Nissan CN4. Nasbíral celkově 116 bodů. Před druhým Payrem na PRC BMW vede jen o pouhé dva body, a tak závody v Dijonu mají i trochu překvapivý, bojovný nádech. Pozadu nechce z;stat ani Kormann s pěkně lakovaným PRC BMW, který má ve voze motor z DTM. V letošní sezóně se výborně daří také Küngovi a Švýcarce Hungebühler.

Druhou divizi vede Gerhard Münch s vozem Norma, se kterým u nás v divizi 2 jezdí David Kostruh.

Před Schultisem ovšem moc bodů k dobru nemá a třetí Rüffer se pokusí dosáhnout na další body, které mu zatím zajistily třetí místo. V GT vozech se mnoho vozů letos neobjevilo. S přehledem tam vede Němec Bender a Dechent má již poloviční body.

Pořadí SCC:

Divize 1:

G.Beisel – Norma Nissan CN4

W.Payr – PRC BMW 3,2

P.Kormann – PRC BMW

Divize 2

G.Münch – Norma M20 Honda

M.Schultis – PRC 07 Honda

T.Rüffer – Norma M20 Honda

Divize 3:

J.Bender – Porsche 996

M.Dechent – Porsche 996

R.Walleborn – Porsche GT3

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2008

 

 


 
 
Fotogalerie:   Mostecké naftové řádění © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose