www.car.cz
 

Jirka Janák se rozloučil s prestižním seriálem Porsche Mobil 1 Supercup v TOP 10
     11.9.2008 16:41 - tisková zpráva


Pro Jirku Janáka skončil letošní prestižní seriál Porsche Mobil 1 Supercup dobrým výsledkem. Sedmou pozici na startovním roštu sice propásl kvůli přílišné opatrnosti, ale zanedlouho se díky perfektní jízdě ocitl zpátky na svém výchozím místě.

Neskutečně náročný a divácky mimořádně atraktivní závod se po celou dobu nesl ve znamení proměnlivého počasí. Vozy obuté na suché variantě pneumatik se ocitaly v největších problémech přibližně v polovině jedenáctikolového závodu, kdy zatažená obloha seslala dešťový pozdrav. Jirka se držel v těsném závěsu za Danny Wattsem, kterého nakonec poslal za sebe a usadil se na sedmé příčce.

Neměl však v úmyslu bezhlavě se honit za body a nástrahy postupně osychající trati raději nepodceňoval. Jeho opatrnosti však využil bleskový René Rast, který sice ztratil pole position, ale dokázal rychle dohánět soupeře. Jirku stíhal v posledním kole, co pro českého závodníka znamenalo konečné osmé místo. „Byl to neskutečně náročný závod. Start se mi vůbec nepovedl, měl jsem moc nízké otáčky a ztratil několik pozic. V polovině závodu se trať proměnila v kluziště. Zatáčka Eau Rouche na slikách na mokré trati není nic jednoduchého.

Byla to obrovská loterie, protože když pak začala trať osychat, dalo se jen těžko odhadnout, kde to ještě klouže a kde se dá jít naplno. Podařilo se mi po dalších bojích dostat o několik pozic dopředu a nakonec jsem skončil osmý. Auto fungovalo po celý závod perfektně, za což patří díky týmu Konrad Motorsport. Myslím, že jsem se se Supercupem rozloučil vcelku úspěšně,“ uzavřel belgický víkend Jirka.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Požár Fordu Isachsena při ME v Rallycrossu Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose