www.car.cz
 

Jiří Janák se těší na víkend gétéček do domácího Brna
     11.9.2008 16:51 - tisková zpráva


Jiří Janák míří do Brna spolu s FIA GT

Nejprestižnější domácí okruhová záležitost nenechá chladnými nejen fanoušky, ale i týmy, jenž v tyto dny zbrojí v absolutním nasazení. Poslední detaily ladí i českotřebovský tým KplusK Motorsport, který tento významný podnik pojímá jako jedinečnou příležitost ke svému představení se fanouškům motoristického sportu, ale především konkurentům. Příští rok má totiž český tým v plánu vyrazit na světové okruhy a absolvovat celý seriál těchto neoficiálních mistrovství světa v nejsilnější kategorii GT1. Brněnské klání je proto pro všechny jeho členy, počínaje majitelem Karlem Kubů, mimořádně důležitým závodem a připravuje se na něho s plnou vážností.

V kategorii GT2 nasadí Porsche 997 GT3 RSR s posledními inovacemi. Porsche bude pohánět nejnovější 3,8 litrový motorový agregát, dokonale sehraný s novou verzí převodovky a spojky. V jeho kokpitu si v barvách TCTM – KplusK Motorsport budou místo střídat Jiří Janák a 33 roční Němec Tim Bergmeister, jenž má za sebou několik úspěšných sezón v Porsche Supercupu i Porsche Carrera Cupu a zkušenosti mu nechybí ani ze závodů FIA GT. Naopak, pro českého závodníka to bude v této atraktivní sérii absolutní premiéra.

„Je to pro mě obrovská příležitost ukázat se doma. V České republice jedu letos teprve druhý a zároveň poslední závod a budu se chtít předvést v co nejlepším světle. S týmem jsme absolvovali zkušební roll out a vše klapalo naprosto perfektně. Tým se poslední dny zcela soustředil a připravoval na tento závod a o víkendu to chceme naplno zúročit. Tima Bergmeistera sice osobně neznám, ale z jeho závodnické kariéry je vidět, že je to velmi zkušený jezdec. Víkendový závod ve třídě GT2 tak pro nás bude obrovsky těžká zkouška ohněm, protože do šampionátu vstupujeme jako nováčci. Rozhodně se však nemáme v úmyslu v konkurenci ztratit,“ poznamenal Jirka.

Dokonalá příprava bude korunovaná špičkovým technickým zázemím. V něm bude „velet“ Stephan Pfeifer, jeden z nejlepších inženýrů, kterými Porsche disponuje. Tovární podpora dává tušit, že spolupráce je rozběhnuta na velice vysoké profesionální úrovni, což rozhodně ocení i piloti. Oba přitom budou muset předvést to nejlepší ze svého jezdeckého umění. Ve třídě GT2 je čeká dvanáct soupeřů, tři z nich se stejnou technikou, zbytek dvanáctky doplní vozy Ferrari F430. Pro diváky to však bude rozhodně nádherná podívaná, ve které se utkají různé modifikace značek Maseratti, Corvette, Saleen, Aston Martin. Největší automobilový svátek v Brně startuje v neděli v 13.15 hodin.

PR


 
 
Fotogalerie:   Interserie Sprint Challenge©R.Schindler

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose