www.car.cz
 

Volkswagen partnerem Olympiády 2008 v Pekingu
     tisková zpráva


Praha, 2. července 2004 - Společnost Volkswagen China, zastřešující firmy Volkswagen (China) Investment Co. Ltd., Shanghai Volkswagen Co. Ltd. a FAW-Volkswagen Co. Ltd., se stane oficiálním partnerem Olympijských her, které se budou konat v roce 2008 v Pekingu. Volkswagen poskytne přímou finanční podporu a služební vozy organizátorům Olympiády, Paralympiády, Olympijskému výboru Číny a čínským olympijským týmům, které se zúčastní Zimních olympijských her v roce 2006 a letní
Olympiády v roce 2008.

"Jsme pyšní, že si nás organizátoři vybrali za oficiálního partnera Olympijských her v Pekingu," říká Dr. Bernd Pischetsrieder, předseda představenstva koncernu Volkswagenu. "Je to pro nás ale také velká výzva a závazek. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom přispěli k úspěchu Olympijských her v Číně a k dalšímu šíření ušlechtilých olympijských myšlenek."

Sloganem organizátorů Olympijských her je "Zelená Olympiáda, Hi-tech Olympiáda, Olympiáda pro lidi". To přesně ladí s filozofií automobilky Volkswagen, která se už dlouhé roky aktivně angažuje v ochraně přírody, má na zřeteli kulturní a sociální prosperitu a patří k uznávaným technologickým lídrům," říká Dr. Pischetsrieder.

Volkswagen v Číně Volkswagen je největším a nejúspěšnějším partnerem čínského automobilového průmyslu. Čínský trh hraje v globální strategii koncernu Volkswagen klíčovou roli a jeho význam pro budoucí prosperitu značky Volkswagen stále roste.

V roce 2003 se v Číně prodalo asi 697 000 vozů Volkswagen a Audi, což bylo asi o 36 procent více než v předchozím roce. Podíl koncernu VW na automobilovém trhu Číny dnes činí přes 30 procent.

Volkswagen v Číně podniká prostřednictvím třech společných podniků: Společnost FAW-Volkswagen vyrábí na severu Číny modely Volkswagen Golf, Bora a Jetta a také Audi A6 a Audi A4. Společnost Shanghai Volkswagen (SVW) produkuje modely Volkswagen Passat, Santana, Santana Variant, Santana 3000, Touran, Polo a Gol. Další společný podnik montuje
převodovky pro FAW-Volkswagen a SVW. FAW-Volkswagen a SVW hodlají investovat v horizontu roku 2008 asi 5,3 miliard EUR do zásadní modernizace svých výrobních kapacit, tak, aby byly schopné vyrábět až 1,6 milionu automobilů ročně.

 

tisk  info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose