www.car.cz
 

Zvolen opět pro Miloše Zmeškala s Dallarou F3
     15.9.2008 08:40 - tisková zpráva


Zvolen – Ostrá Lúka, to bylo poslední místo na území Slovenska, kde se letos utkali jezdci v rámci mezinárodního seriálu KW Berg-Trophy International 2008. Tyto závody byly součástí Mistrovství Slovenska na trati dlouhé 2550 metrů a na startu bylo necelých 80 jezdců z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. Ač předpověď počasí nevěstila nic dobrého, jezdci a diváci si užívali dvou slunečných dnů.

 

Boj o absolutní pořadí se nesl v duchu posledních závodů. Již jistý vítěz letošní sezóny Miloš Zmeškal na voze Dallara F3 si po oba dny udržoval mírný náskok před svými soupeři a vyhrál. V sobotu to bylo o 4 sekundy a v neděli o 2,5. Zato na dalších místech se odehrával velký boj o pořadí v prestižní TOP 10. Po delší době se prosadil na stupně vítězů Michal Novický na Formuli Reynard. Dva dny odolával velkému tlaku soupeřů a byla z toho dvě výborná druhá místa: Závodilo se mně výborně. Konečně jsem měl pořádné pneumatiky, takže jsem se vrátil zase mezi TOP 3. Trať mně i vozu vyhovovala“.

 

V sobotu nechal za sebou třetího Martina Šípka s BMW M3 o 0,041 sekundy. Výborného čtvrtého místa dosáhl Aleš Mlejnek na Formuli Intech, který udržel za svými zády pátého Karla Mourala na Raltu F3 a šestého Antonína Daniela na BMW M3. V neděli si pro pomyslný bronz a třetí příčku dojel Vladimír Vitver na překrásném speciálu skupiny E1 voze WR9.

 

Tento jezdec SVC Motorsport Náchod útočil na „bednu“ již v sobotu, ale po „hodinách“ v první závodní jízdě závod nedokončil: „Po včerejší kolizi se svodidly mám radost, ale myslím si, že bych měl být ještě lepší. Trochu jsem se tady „hledal“ a moc mně tato trať nesedla. Přesto jsem se závody spokojený“.  Nedělní čtvrté místo pro sebe uhájil Martin Šípek, ale o pouhé 0,44 sekundy před Karlem Mouralem. Šestý byl opět Antonín Daniel, který s vozem skupiny A dle FIA dosahoval vynikajících časů.

 

Ve třídě S-2000 překvapil všechny favority slovák Jozef Koszoru na voze Honda Integra Type R.  V sobotním závodě zvítězil před druhým Tomášem Bekem, který jel s vozem Renault Clio, o 6,3 sekundy. Třetí místo uhájil Stanislav Firtl jr., rovněž s Renaultem Clio, o 0,5 sekundy před Alešem Ryšem. Vítěz minulého závodu ve Vsetíně startoval na voze Opel Kadett. Nedělní jízdy a boj o vítězství se nesl mezi Tomášem Bekem a Stanislavem Firtlem jr. Prvně jmenovaný zvítězil o 1,5 sekundy. Třetí skončil Ivan Strmý na Peugeotu 306, který tak odsunul Aleše Ryše opět na čtvrté místo.

 

Třída S+2000 přinesla dvě suverénní vítězství Martina Rondíka na voze Mitsubishi Lancer Evo VIII. Ten zajížděl i výborné časy v absolutním pořadí, kdy skončil vždy na 7.místě! O druhé místo si to rozdávali Norbert Pothe na voze Subaru Impreza WRX a Norbert Kováčik na BMW M3. Prvně jmenovaný byl v sobotu úspěšnější o 0,40 sekundy, ale v neděli mu to jeho největší soupeř vrátil o 0,13 sekundy.

 

Třída E1-1400 se nesla ve znamení dalších fantastických časů Filipa Zelenského na špičkově připraveném voze Suzuki Swift Kit Car. Oba dva dny zvítězil před druhým Jakubem Trnkou, který rovněž startoval na „suzuce“. Ten po ne moc přesvědčivých výkonech ve Vsetíně dokázal svůj potenciál: „Jsem spokojený, že auto nezklamalo. Ani jsem to nečekal, že budu takhle dobrý. Tato trať autu sedla“. V sobotu porazil třetího Jiřího Pražáka, který sedlá jak jinak než „suzuku“ o 0,7 sekundy a v neděli pozvolna se  rozjíždějícího Radima Firtla. Ten startoval na silné Škodě Felicia a skončil o 1,5 sekundy za druhým Jakubem Trnkou.

 

Rodina Dohnálků ovládla sobotní i nedělní závod třídy E1-1600. Josef Dohnálek jr. oba dva dny zvítězil před svým otcem Josefem Dohnálkem vcelku přesvědčivě. Oba startovali na voze Citroen Saxo VTS. Třetí místa v obou závodech obsadil Jaroslav Fikota jr. na Hondě CRX. V sobotu ztrácel na staršího z Dohnálků 2,1 sekundy a v neděli 2,4 sekundy.

Závod v Ostré Lúce byl předposledním v kalendáři mezinárodní části KW Berg-Trophy. Finále se odehraje 4. a 5. 10. v Násedlovicích při 9°Dieselcar Slováckém kopci. Informace naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz.

¨

PR


 
 
Fotogalerie:   Závody automobilů do vrchu "Laudon 2008". Foto: Milan Spurný - disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose