www.car.cz
 

Barumka, Prachatice, Pačejov,Německo i Nový Zéland. Rally právě vyšlo
     17.9.2008 17:48 - tisková zpráva


Barum rally Zlín - Peugeoty opanovaly Zlín Triumfem speciálů Peugeot 207 Super 2000 a konkrétně týmu Kronos skončil 38. ročník Barum rally Zlín. Vyhrál Belgičan Freddy Loix před svým týmovým kolegou Nicolasem Vouillozem. Bryan Bouffier s dalším peugeotem, připravovaným v dílnách polského importéra, skončil třetí. O nejlepší výsledek českého jezdce se postaral při premiéře za volantem speciálu S2000 Pavel Valoušek.

Bryan Bouffier - Polsky umím jen sprostá slova Roli černého koně, kterou mu přisuzovali soupeři i fandové, splnil do puntíku. Francouzký jezdec Bryan Bouffier přijel na Barum rally podruhé a znovu vybojoval bronzovou příčku. A nebýt fatální chyby v podobě předčasného příjezdu do časové kontroly v závěru úvodní etapy, mohl skončit dokonce druhý.

BF Goodrich Drivers Team - Valouškova taktika slavila úspěch S jistotou zkušeného mazáka zvládl premiéru ve voze Peugeot 207 S2000 Pavel Valoušek. Vítěz národního kola projektu BF Goodrich Drivers Team se na Barum rally postaral o nejlepší výsledek jezdců, kteří při IRC dostali šanci závodit ve třetím autě týmu Kronos. Čtvrtým místem překonal Miguela Campose z Portugalska a hlavně Patricka Snijerse z Belgie.

Rally JVP System Prachatice - Šumavští plavci O víkendu, kdy plavec Mike Phelps vybojoval rekordní osmé zlato z olympijských her, dobyl Josef Peták už své čtvrté prvenství v letošním sprintovém šampionátu. Jestli někdo v tomto porovnání nevidí žádnou souvislost, zřejmě nemokl v Prachaticích a soutěž sledoval pouze ze sucha svého domova po internetu…

Rally Agropa Pačejov - Odložilík vítězem, Peták je mistrem Pačejovská soutěž se letos oproti zvyklostem přesunula z prázdninového termínu do babího léta a poprvé v novodobé historii dostala možnost rozhodnout o majiteli mistrovského titulu. Skvěle rozjetou sezonu na Rally Agropa dovedli do vítězného konce Josef Peták a Libor Joska, kteří vybojovali svůj první absolutní titul v kariéře.

Fuchs Oil Rally Příbram slaví třicetiny Závěrečným podnikem Mediasport MMČR v rally bude třicátý ročník Fuchs Oil Rally Příbram (19. - 20. 9. 2008), který je zároveň součástí mistrovství historických vozidel a poháru Rally Legend. Součástí čísla oficiální mapa soutěže.

Nissan 240 RS sk. B - Ortodoxní Japonec Japonská značka Nissan byla další z řady výrobců, kteří využili volnost skupiny B pouze částečně. Model 240 RS byl robustní lehký vůz se silným motorem a výbornými jízdními vlastnostmi, ale chyběl mu pohon obou náprav a turbodmychadlo. Soukromníci na něj nedali dopustit.

ADAC Rally Deutschland - Nepolapitelný Loeb Citroën dokonale využil předností svých jezdců i vozů a získal v Německu cenné double. Sebastien Loeb s Danielem Elenou opanovali tuto soutěž posedmé v řadě, francouzská značka zvítězila v posledních osmi ročnících Rallye Deutschland. Zaváhání továrních fordů využil Belgičan Francois Duval, jenž hostoval v barvách týmu Stobart. Třetí příčka mu otevřela dveře do továrního týmu pro Katalánsko a Korsiku.

REPCO Rally New Zealand - Whangaa Coast rozhodla Tento závod opravdu nabídl vše. Dramatické souboje čtveřice jezdců i intriky vedení týmů Citroën Total a BP Ford s překvapivým vyústěním v podobě vítězství francouzského dua Sebastien Loeb - Daniel Elena (50. prvenství značky Citroën v MS). Závěr soutěže byl totiž pro fordy katastrofický, Jari-Matti Latvala havaroval, Mikko Hirvonen nakonec bral až třetí příčku za Danim Sordem. Nejúspěšnějším jezdcem do počtu nejrychlejším časů se překvapivě stal Henning Solberg.

NZ-PCWRC: Vítězství Martina Prokopa
Martin Prokop s Janem Tománkem odjížděli na Nový Zéland bez jakýchkoli zkušeností se specifickou soutěží, přesto dokázali senzačně zvítězit. Pro oba to bylo premiérové prvenství v rámci produkčního šampionátu. Na stupních vítězů je doplnili Patrik Sandell a Martin Rauam.

JM. Latvala - přes horizont Pravidelní čtení, tentokrát o Německu a Novém Zélandu.

 

PR



 
 
Fotogalerie:   Havarie KarlaTrojana na Rally Tatry 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose