www.car.cz
 

Válek s Tampolli převzat do závodu LeMans serie 1000 km Nürburgring
     Pavel Jelínek


Válek jede LeMans serii tento víkend 1000 km Nürburgring

Petr Válek je letos prvním českým jezdcem, který se usadí do otevřeného sportovního prototypu v seriálu závodů LeMans Endurance Serie (LMES), tedy evropské LeMans série, kterou jsme mohli obdivovat před časem i v Mostě. Tenkrát se do sportovního vozu Panoz usadili dva jezdci s českou vlajkou - Tomáš Enge a Jaroslav Janiš. Po dvou letech tak okusí kvalitu seriálu právě ostravský jezdec Válek, který má za sebou několik startů v seriálu Světového poháru prototypů či domácí mistrovství divize 4, dokud tam nebyly zrušeny otevřené sportovní vozy.

Příprava, včetně několika testování, na závod trvala již delší čas, ale oficiální zveřejnění informace o startu ostravského jezdce byla trošku utajena, dokud vše nebylo 100% jisté. To se stalo včera v odpoledních hodinách, kdy tým Renauer prošel administrativní a technickou přejímkou pod zříceninou hradu Nürburg, který střeží tradiční autodrom.


Vůz Tampolli doznal pro letošní rok řady změn. Zejména těch, které si vynutily nové předpisy LeMans. Navíc Renauer nasazoval vůz vždy podle spocifikace Světového poháru skupiny SR2, zatímco nyní se poprvé představí v kategorii LMP2. Motor Alfa Romeo nyní disponuje výkonem 430 koní (dříve 360 koní) a rovněž hmotnost vozu je nižší. Do závodu, který odstartuje v neděli v 16:00 a končí kolem 22:00 se přihlásilo přes 40 posádek včetně zmíněného Petra Válka, který se bude střídat s Manfredem Juraszem a Hannesem Gsellem, což jsou ostřílení borci ze světových a evropských podniků sportovních a GT vozů. 

Roman Krejčí


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose