www.car.cz
 

Matěj Smrž míří do MS Superbike
     23.9.2008 19:03 - tisková zpráva


Debut v Mistrovství světa Superbike pro Matěje Smrže.

Matěj Smrž sice startoval na stejné značce motocyklu Honda, jako v letošním roce ve třídě Superstock 1000, kde nyní figuruje po osmi závodech z deseti na celkovém osmém místě. Podle jeho slov je to však nepopsatelný rozdíl.

„Ani nevím jak bych začal, aby to trochu dávalo smysl… V letošním roce jezdím v týmu svého otce třídu Superstock FIM Cup 1000 na motocyklu Honda CBR1000RR Fireblade. To jistě všichni co sledují mé počínání ví. Ve čtvrtek pozdě odpoledne přišel táta s tím, že jedeme do Vallelungy a že pojedu Mistrovství světa Superbiků v týmu DFX CORSE. Tak jsme prostě sedli do auta a jeli přes noc do Vallelungy, abychom stihli v 10:30 prví volný trénink.

Teď už vím, že jsem netušil do čeho jdu, ale zase na druhou stranu někdy to přijít muselo a už to mám alespoň za sebou. Celý pátek pršelo a to mi moc situaci neulehčilo. První jízda na nové motorce na vodě není zrovna ideální situace. Nicméně v sobotu bylo sucho a tak jsem si „poprvé„ mohl opravdu vyzkoušet, jaké je to jet na Superbikové motorce. I když můj Superstock vypadá hodně podobně, jízda skutečná je úplně něco jiného.

Jiný výkon, pneumatiky, brzdy, kontrola trakce… to všechno umožňuje daleko rychleji najíždět a projíždět zatáčky. To je v mém začátku zatím největší problém.

Další výrazný rozdíl byl takový, že do teď jsem jezdil vždy jen jeden závod a to na cca 60 km. SBK jedou v neděli dva závody, každý cca na 100km. V prvním závodě jsem problém neměl a celý závod jsem zajížděl konstantní časy. V druhém závodě jsem ale s fyzičkou vydržel tak do desátého kola a pak už jsem se soustředil jen na dojetí. Cítil jsem, že polevila koncentrace a proto jsem zpomalil. Nemohl jsem si dovolit udělat chybu, která by znamenal pád.

Mým hlavním cílem bylo zúčastnit se, nasbírat co nejvíce zkušeností, které se mi budou hodit do dalších plánů. A hlavně oba závody dojet a motorku nerozmlátit. S umístěním samozřejmě spokojený být nemohu, ale v tuto chvíli o nic takového ani nešlo.

Především bych rád poděkoval mému otci , resp. týmu MS Racing, který mi umožnil tento start a už v tuto chvíli na plno pracuje na mém startu v Mistrovství světa Superbike v roce 2009.“


Jsme tu pro vás, buďte s námi ! www.msracing.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Paddock a Pit Lane při FIA GT Brno 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose