www.car.cz
 

Třetí ročník mezinárodních závodů OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW Brno se hlásí
     23.9.2008 19:15 - tisková zpráva


OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW 2008
Sobota 27.září 2008
Nákupní a zábavní centrum Olympia Brno

Milí přátelé,
na tuto SOBOTU 27. září 2008 připravila AGENTURA FORSAGE ve spolupráci s brněnskou OLYMPIÍ a společností HOŠEK MOTOR a.s. už třetí ročník mezinárodních motocyklových závodů OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW, jehož dějištěm bude opět parkoviště u nákupního a zábavního centra Olympia Brno. Příznivci adrenalinu z Brna a okolí se tak stanou v sobotu svědky jednoho z posledních kvalitních podniků letošní motoristické sezóny.

Diváci u Olympie navíc uvidí závody, jejichž charakter nadále činí z OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW unikátní motoristický podnik na území České republiky. Zejména večerní finálová část závodu pod umělým osvětlením přináší jezdcům a publiku nevídané sportovní a emotivní zážitky. Nosnou konstrukcí celodenního programu OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW 2008 budou opět klání jezdců na motocyklech třídy Supermoto (v zahraničí je tato disciplína nazývána také Supermotard). Neméně zajímavou podívanou však naservírují i závody motocyklů třídy Pitbike a premiérově i třídy Minibike 40. Podle předběžných údajů se na startu všech vypsaných závodů objeví jezdci ze šesti zemí - České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa, Švédska a Maďarska.

Další aktuální zajímavosti z přípravy OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW 2008 prozradí níže uvedená tisková informace.

Rychlejší trať
Stavební úpravy v areálu Olympie se podepsaly na některých úpravách z minulých ročníků známé tratě. Její letošní verze měří zhruba 800 metrů a díky posunutí startovní rovinky a lokality parkoviště závodních strojů bude navíc i rychlejší. Svoje místo poněkud změní i obě skokové překážky a divácké prostory, nicméně celková přehlednost tratě nadále zůstává vynikající.


Pitbiky s evropským puncem

Třída Pitbike (středně velké motocykly motokrosového střihu se čtyřtaktními motory) se u Olympie představila už předloni, tehdy se však víceméně jednalo o jeden z prvních pokusných závodů u nás. Mezitím si „pitbiky“ vydobyly značnou popularitu a v současné době se jezdí i jejich Evropský pohár. A je potěšující, že řada jeho aktérů nebude chybět ani v pořadu sobotní OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW 2008.

Startovní listina uvádí například třináct Rakušanů v čele s Michaelem Hochreiterem, Hansem Eichingerem, Markusem Larcherem a Robertem Kappem, vůbec poprvé budou u Olympie závodit Švédové, vysílající profesionály Christiana Friska a Marcuse Wictorssona. České barvy budou hájit mj. několikanásobný účastník Rallye Dakar Ivo Kaštan, přední motokrosaři František Máca a Pavel Kejmar, přihlášení jsou i Brňané Dušan Hrdlička (dříve jezdec superbiků) a jeho syn Andreas Hrdlička.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Požár Fordu Isachsena při ME v Rallycrossu Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose