www.car.cz
 

Na minibiku pojede v Brně i mistr Evropy, Pojede i mistr Evropy Petr Bartoš a další
     23.9.2008 19:25 - tisková zpráva


Na minibiku i mistr Evropy

Minibike 40 patří už řadu let k našim úspěšným motocyklovým disciplínám. Ani letos jsme nevyšli ze seriálu mistrovství Evropy s prázdnou: třináctiletý blanenský Radek Sokol vybojoval titul mistra Evropy třídy Senior Mini/Midi, zatímco Karel Hanika (12 let) se stal vicemistrem Evropy třídy Junior B a nejmladší z úspěšného tria Michal Kárný se radoval z bronzu třídy Junior A 4T. Hanika v termínu Olympie musí startovat na německém Sachsenringu v závodě padesátkových minibiků, o Sokola s Kárným však brněnští diváci nepřijdou.

Minibiky vychovaly spoustu dnešních motocyklových silničářů včetně Valentina Rossiho, Marca Simoncelliho, Karla Abrahama, Lukáše Peška, Michala Filly či Ondřeje Ježka. Někteří se rádi za řídítka minibiků příležitostně vrací. Jako například Michal Prášek, loňský mistr republiky silničních stopětadvacítek a trojnásobný držitel divoké karty české Grand Prix, který si souboje u Olympie nechce nechat ujít. Zajímavostí sobotního závodu bude společné startovní pole bez rozdílu tříd a věku závodníků.

Špička by měla být kompletní. Pojede i freestylista Kuchař.
Zajímavě se vyvíjí také složení startovní listiny třídy Supermoto.
Ta stejně jako minibiky nevyznává v případě Olympie obvyklé diferencování dle tříd, což může vyvolat na trati málokdy vídané jezdecké konfrontace. Seriál mezinárodního mistrovství České republiky skončil před čtrnácti dny v Písku, takže už známe letošní vládce českého supermota (viz připojené konečné pořadí šampionátu).

Drtivá většina jezdců tuzemské supermotardové elity pořadatelům OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW 2008 start s vážnou tváří přislíbila, takže diváci by měli vidět v akci čerstvé mistry republiky Jiřího Bočka a Víta Janouška, což platí také o jejich arcirivalech Petru Pincovi, Janu Kvasničkovi, Davidu Brabcovi, Tomáši Trávníčkovi, Janu Vodochodském a Miroslavu Hoškovi. Kromě Hoška bude supermotardová jižní Morava spoléhat i na úspěšné bratry Lukáše a Michala Ducháčkovy a někdejšího souputníka Karla Abrahama v minibikách Jana Zemana.

Jihomoravské ambice však posílí i esa jiných discplín: po dvouleté pauze si do sedla supermotardového speciálu odskočí loňský mistr České republiky silničních superbiků Jiří Dražďák, mající na svém kontě i několik startů v superbikovém světovém šampionátu. Bombu hodlá znovu odpálit jeden z nejlepších evropských freestylistů Petr Kuchař, který patří k velkým vyznavačům supermota, ale v posledních letech se specializuje na šílené freestylové kousky.

Vedle populárního „Kuchty“ by se měl u Olympie prezentovat i jeho bratr Zdeněk Kuchař, letos celkově třetí v supermotardovém Mitas Cupu.

Telegram: Pojede i mistr Evropy Bartoš!
V minulých hodinách se pořadatelé dozvěděli příjemnou novinku: třídu Supermoto obohatí i oblíbený motokrosař a showman Petr Bartoš, který si před čtrnácti dny definitivně vybojoval v Německu titul motokrosového mistra Evropy třídy Open.

Zacinkají i penízky
Kromě specifické atmosféry lákají supermotardovou elitu k Olympii i hodnotné ceny. Nepůjde pouze o poháry, v sázce jsou i více než dvacetitisícové finanční prémie. Ty pořadatelé rozdělí podle výsledků odpolední pořad uzavírajícího vylučovacího závodu HOŠEK MOTOR CHALLENGE a především večerního supermotardového Superfinále, jehož vítěz si odveze z Brna 5.000,- korun.

Zmíněné Superfinále s postupnou eliminací vždy posledních dvou jezdců nabízí u Olympie už tradičně skvělou a podmanivou mixáž hukotu čtyřtaktních motorů, světel a sršících jisker, létajících v zatáčkách od extrémně nakloněných strojů.


Řádit bude i trialista Lisý, tečku napíše ohňostroj
Nuda nebude u Olympie panovat ani v přestávkách mezi jízdami. Virtuózní ovládání svého trialového i čtyřkolkového strojů předvede mnohonásobný mistr republiky v motocyklovém trialu Mirek Lisý, o zjemnění napětí se pokusí taneční vystoupení a diváci si budou moci zapojit do soutěží Rádia Kiss Hády.

Úplně poslední atrakcí programu bude na večerní vyhlášení vítězů navazující odpálení Grand ohňostroje. Nemotorizované návštěvníky dopraví zdarma z Brna k Olympii stabilní speciální autobusové linky z Úzké ulice (Tesco u Hlavního nádraží ČSD) a z Mendlova náměstí, obojí s prvními odjezdy v 8.30 hodin.


Mezinárodní mistrovství České republiky v Supermotu 2008
Třída Supermoto 450:
1.Jiří BOČEK 230, 2.Jan KVASNIČKA 215, 3.Petr PINC jr. 206, 4.David BRABEC 197, 5.Miroslav HOŠEK 165, 6.Miloslav ŘIHÁK 152, 7.Radim VAVŘÍK 152, 8.Jiří BLÁHA 132, 9.Tomáš TRÁVNÍČEK 113, 10.Miroslav KRATOCHVÍL 113.
Třída Open:
1.Vít JANOUŠEK jr. 294, 2.Mark KECSKEMÉTI (Maďarsko) 218, 3.Benjamin ÓNODI (Maďarsko) 209, 4.Lukáš DUCHÁČEK 205, 5.Sandro SCHULZE (Německo) 152, 6.Michal DUCHÁČEK 150, 7.Milan SITNIANSKÝ sr. 138, 8.Petr STŘELKA 136, 9.David HLAVATÝ 118, 10.Jan ZEMAN 109.
Třída Prestige:
1.Jiří BOČEK 241, 2.Petr PINC jr. 217, 3.Jan KVASNIČKA 213, 4.Jan VODOCHODSKÝ 203, 5.David BRABEC 194, 6.Miloslav ŘIHÁK 145, 7.Radim VAVŘÍK 144, 8.Jiří BLÁHA 132, 9.Martin ZEITHAMMER 126, 10.Michal SOLÍK (Slovensko)118.
Mitas Cup:
1.Vladimír POTUŽÁK 291, 2.Miroslav PERGL 216, 3.Zdeněk KUCHAŘ 202, 4.Zdeněk ANTONY 169, 5.Lukáš ČERVENÝ 169, 6.Bohumil URBAN 129, 7.Miroslav AUER 115, 8.Otakar ČERVENÝ 109, 9.Jakub HOZMAN 93, 10.Kamil FRYDRYCH 86.


PR
AGENTURA FORSAGE – organizátor akce



 
 
Fotogalerie:   Mostecké naftové řádění © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose