www.car.cz
 

A opět jsou tu Bánovce nad Bebravou a Jankóv Vŕšok
     24.9.2008 11:42 - tisková zpráva


A opět jsou tu Bánovce nad Bebravou a Jankóv Vŕšok. Letos v rámci KW Berg-Trophy již po třetí! Tentokrát se zde pojedou dvoudenní závody v rámci série Regional East 2008 a MSR PAV 2008 a to ve dnech 27. a 28. 9. Pro účastníky je 3700 metrů dlouhá trať dostatečně známá a závody na ní budou znamenat ukončení kopcové sezóny na Slovensku.

Na seznamu přihlášených jezdců nalezneme více jak 100 jezdců ze Slovenska, České republiky, Polska, Maďarska a Rakouska. Z jezdců KW Berg-Trophy bude mezi jednoznačné favority závodu patřit letošní celkový vítěz seriálu Miloš Zmeškal na formulovém voze Dallara F3. O přední umístění se bude ucházet další formulový jezdec Karel Moural na Raltu F3, Martin Rondík, Peter Vahančík, oba na voze Mitsubishi Lancer Evo VIII, Norbert Kováčik na BMW M3, veterán Marcel Pipek se sportovním prototypem PRC Opel 2000 či Filip Zelenský s velmi rychlou Suzukou Swift Kit Car:

„Do Bánovců se velmi těším, neboť se jedná o velmi pěknou a technickou trať a navíc je to poslední závod o body v KW Berg-Trophy Regional East, kde musím dohánět bodovou ztrátu z Maďarska. Tam jsem nestartoval a v Čierného Balogu, jsem musel odstoupit pro poruchu motoru. Na tento závod je přihlášen i Petr Šrahůlek, lze tedy očekávat souboje o desetinky, tak jako ve Vsetíně“.

Zcela jasným favoritem mezi jezdci MSR PAV je rovněž formulový jezdec Jaroslav Krajči na voze Lola F3000. Za ním se odehraje boj o další pořadí na stupních vítězů mezi Martinem Koišem na Fordu Focus, Igor Drotárem na voze Škoda Octavia WRC, Andrejem Krajčim na další formuli Opel Lotus či Peterem Jureňou na Mitsubishi Lancer Evo IX. S velkým zájmem se očekává premiérový start Jána Miloňa s tovární Škodou Fabií WRC či start Michala Sumce na zajímavém voze K-1 Attack.

Třetí a poslední společný závod obou seriálů bude doufejme zdařilou tečkou za tímhle zajímavým projektem a určí směr další spolupráce. Hlavně diváci musí být s tímhle spojením nadmíru spokojeni, protože naplněné startovní pole, krásné a rychlé vozy jim přinesou nádherný motoristický zážitek.

Na Jankově Vŕšku se očekává opět velká návštěva, která k tomuto kopci neodmyslitelně patří. Informace o tomto závodě naleznete tradičně na webových stránkách www.berg-trophy.cz či www.dovrchu.sk.

PR


 
 
Fotogalerie:   Závody automobilů do vrchu "Laudon 2008". Foto: Milan Spurný - disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose