www.car.cz
 

Kuba Smrž v boji o světové body havaroval v posledním kole
     tisková zpráva


 
Samba bez bodů
 
Kvůli fotbalovému šampionátu byl celý  program motocyklové MotoGP v brazilském Riu překopaný. Po té co závod MotoGP, která začínala jako první, nedokončil ani Gibernau a po nabídnuté výhodě po pádu svého největšího soupeře ani Valentino Rossi, taktéž pro pád, přišly na řadu již menší kubatury v klasickém pořadí. Jakub Smrž tentokráte měl dobrý start do závodu a po celý jeho průběh bojoval s Němcem Heidolfem a Japoncem Matsudem o světové body, v posledním kole pak přišel pád ze 16.příčky, když už duo soupeřů mělo menší náskok.
 
Jakub Smrž:
„ Ve warm upu jsme zkusili jít naprosto opačným směrem v nastavení a výdrž zadní gumy se zlepšila, ale bohužel motorka fungovala špatně v průjezdech. Do závodu jsme teda zvolili kompromis. Do závodu jsem měl celkem slušnej start a v prvním kole jsem byl jen jedno místo za svou startovní pozicí. V průběhu závodu jsem bojoval kolem 15. místa, ale zhruba v polovině závodu odešla zadní guma.
 
Ve druhé polovině závodu začal klesat výkon motoru kvůli vysoké teplotě a předjel mě Heidolf, kterého jsem se poté držel jen díky riskantní jízdě, ale nechtěl jsem vzdát boj o bod. Pět kol před koncem mě předjel ještě Matsudo a obou jsem se ještě 2 kola držel, ale pak jsem začal ztrácet. Zadní guma už byla hodně špatná a díky agresivní jízdě odešla i přední. V závěru jsem měl pár krizových situací a v posledním kole jsem jednu nezachránil a v pravé zatáčce mi uklouzlo přední kolo.
 
Samozřejmě mě to štve a tento víkend pro nás nebyl jednoduchý, ale už se snažím myslet na další závod na Sachsenringu, kde se mi trať velice líbí. Teď budu mít necelé 2 týdny, které bych chtěl využít k doléčení zranění z Assenu."
 
 
 
 
 
Výsledek závodu:
 
1   Manuel POGGIALI     APRILIA          
2   Daniel PEDROSA      HONDA         
3   Toni ELIAS                HONDA  
4   Alex DE ANGELIS     APRILIA      
5   Fonsi NIETO              APRILIA      
….
Jakub SMRŽ /nedokončil závod/             HONDA            
 
MPAFoto.com 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose