www.car.cz
 

Motorsport Kopecký dominoval na okruhu v Chorvatsku
     tisková zpráva


Okruhový seriál Škoda Octavia Cup se první červencový víkend přesunul do Chorvatska, kde pokračoval třetím podnikem letošní sezóny na atraktivním okruhu Grobnik nad chorvatským přístavem Rijeka.
Tým Motorsport Kopecký nastoupil do závodu se třemi vozy. Tradiční piloty Štefana Rosinu a Jiřího Janáka doplnil Jan Kopecký. Již měřené tréninky naznačily sílu této trojice, když jezdci Motorsportu Kopecký obsadili první tři místa na startovním roštu. Nejrychlejšího času dosáhl Štefan Rosina o setinu sekundy před Janem Kopeckým a Jiřím Janákem. Z dosažených časů v měřených trénincích měl největší radost vedoucí týmu Josef Kopecký, který sám dokázal domácí nejpopulárnější okruhový seriál třikrát vyhrát: „Kluci se snaží, poslouchají pokyny a je radost je sledovat.“
 
Pohárové Octavie zavítaly již v loňském roce na chorvatský okruh, ale pro vítěze z roku 2001 Jana Kopeckého byl letošní start premiérou na velmi zajímavém okruhu. „Tuhle trať ještě neznám a musím říct, že se mi skutečně líbí. Je tu několik hodně pěkných míst a tento víkend by pro mě měl být oproti soutěžím docela příjemným odlehčením,“ řekl po volných trénincích Jan Kopecký.
 
Od startu prvního závodu vyrazila vpřed trojice Motorsportu Kopecký a až do cíle nikoho na stupně vítězů v závodě na 8 kol nepustila. Cílovou pásku proťali jezdci v pořadí 1.Štefan Rosina ml., 2.Jiří Janák, 3.Jan Kopecký, 4.Brejla, 5.Došek, 6.Matějovský, 7.Novotný, 8.Bohuslav, 9.Jupa, 10.Skula.
 
Do hlavního závodu byly dle pravidel do všech tří vozů kosteleckého týmu namontovány povinné zátěže a čekalo se, jak výrazně se tato skutečnost projeví v samotném závodě. V osmnáct hodin byl odstartován hlavní závod a ihned po startovní proceduře se do čela probojoval Jan Kopecký, kterého následovali Jiří Janák a Štefan Rosina ml. Na čtvrtou příčku se dostal Bohuslav, který startoval z osmé pozice bez povinné zátěže. V šestém kole Bohuslavovi podlehl Štefan Rosina a pohyboval se na průběžné čtvrté pozici.
 
V jednom z „vracáků“ však Bohuslav pozdě začal brzdit a nechal Štefanovi skulinku, kterou slovenský mladík ihned využil k návratu na třetí pozici. Jirka Janák se začal přibližovat k Honzovi Kopeckému a následně jej i předstihl. Před Honzu se dokázal dostat i Štefan Rosina. Štefan v závěru závodu začal viditelně zrychlovat a v sedmnáctém kole se ujal vedení.
Konečné pořadí ve druhém závodě na 20 kol: 1.Štefan Rosina ml., 2.Jiří Janák, 3.Jan Kopecký (všichni Motorsport Kopecký), 4.Bohuslav, 5.Došek, 6.Dostál.
 
Závodní víkend v Grobniku byl určitě povedený a velmi zajímavý. Na netradiční trati byly k vidění zajímavé souboje a vynikající výkony všech jezdců, pro které bylo určitou překážkou velmi teplé počasí. Po třech závodních víkendech (6 jízd) je v čele průběžného pořadí Škoda Octavia Cupu i nadále Jiří JANÁK (Motorsport Kopecký) se 140 body, druhý je Štefan ROSINA ml. (Motorsport Kopecký) se 136 body. Na třetí pozici je Došek (108 bodů), čtvrtý Bohuslav (104 bodů), pátý Dostál (101 bodů).
 
Jan Kopecký startoval pouze ve dvou závodech, přesto mu patří sedmá příčka, ale do dalších závodů seriálu Škoda Octavia Cup nezasáhne. Celý tým se po závodech v Chorvatsku přesunul do České republiky, aby pokračoval v přípravě na nadcházející Rally Bohemia, kde bude posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek startovat s vozem Škoda Fabia WRC v barvách továrního týmu Škoda Motorsport.
 
 
tisk info
Martin Bobek,
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose