www.car.cz
 

Bezpečně na silnicích : Tomáš Enge a Jarek Janiš s policisty „učí“ jezdit s úsměvem
     26.9.2008 15:02 - tisková zpráva


Zastavuje vás policejní hlídka, znervózníte, ačkoli si nejste vědomi, že byste cokoli provedli. Známe to všichni. Kromě běžných kontrol se už třetím rokem můžete potkat s pořádným překvapením – že vás kromě mužů a žen v uniformách zkontrolují známí závodníci v doprovodu dětí. Děje se tak díky akci České pojišťovny a Policie ČR nazvané Jezdíme s úsměvem.

Pravidelnými aktéry jsou také piloti společnosti BPA sport marketing, a.s. Tento týden to byli Tomáš Enge a Jarek Janiš.

Tomáš byl členem hlídky v obci Libouchec nedaleko Ústí nad Labem, Jarek „úřadoval“ také na severu Čech, v Liberci. Namísto závodnických overalů si piloti oblékli reflexní vesty a pustili se do práce.

„Mám tyhle akce moc rád,“ říká Jarek. „Hlavně proto, že jsem si jistý jejich pozitivním účinkem na řidiče. Vidím jejich reakce, když zastaví u nás. Povídáme si s nimi, děti jim dají samolepku s usměvavým nebo zamračeným autem, je to zkrátka něco úplně jiného. Dopravní statistiky z našich silnic jsou stále děsivé, můj táta zemřel při nezaviněné havárii a mě těší, že můžu alespoň trochu přispět ke zlepšení.“

Většina řidičů je překvapena nejen hordou dětí švitořících okolo policistů, ale také účastí závodních jezdců, které dosud znali jen z televize či novin. „Kromě toho, že naprosto souhlasím s Jarkovými slovy, musím říci, že někdy je to i dobrá legrace. Jeden řidič byl tak překvapený ze složení hlídky, že během kontroly nastartoval a odjel. Bez dokladů. Pak se samozřejmě vrátil, s úsměvem. Myslím, že tyto akce, které jsou hlavně preventivní, jsou účelnější než pouhá represe, trestání, pokutování,“ dodal Tomáš.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   PC Brna 2008 a rekordní jízda s Lolou, foto Martin Straka BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose