www.car.cz
 

BMW Z4 M Coupé zvítězilo v Budapešti
     28.9.2008 17:31 - Vladimír Rožánek


V Budapešti se proháněly cestovní a gt vozy. Ovšem k vidění byly i speciály, jako Brokernet Silver Sting. Při 12-ti hodinových závodech dostane technika pořádně zabrat, a tak nikdo nemá předem vyhráno. Velkým soubojem fascinovali diváky jezdci z vítězného týmu Schubert Motorsport, kteří dlouho bojovali na ostří nože s Levin Motorsport ze Švédska. Nakonec zvítězilo trio: Nor Sorlie, Němka Hürtgen a její krajan Viebahn. BMW Z4 M Coupé tak nakonec druhé Porsche 996 RSR udolalo.

Třetí příčka patřila v cíli známé stáji z Rakouska. Jet Alliance se kromě FIA GT a našemu mistrovství na okruzích, věnuje i dalším odvětvím motorsportu, do kterých tyto vytrvalostní závody patří. Posádka Ryan Sharp, Lukas Lichtner-Hoyer a Vitus Eckert tak má další cenný kov do sbírky. Porsche 996 RSR tak mělo na stupních vítězů druhé zastoupení.

Ve třídě speciálů SP2 dominoval prototyp Brokernet Silver Sting, který ač exoticky vzhlíží, tak byl postaven v Maďarsku a pohání ho motor Porsche. Maďaři Bodis, Rácz a Bárta si tak připsali velmi hezké umístění. Audi C-R8 už tolik štěstí nemělo. Při kvalifikačním tréninku tomuto rychlému stroji odešel motor. Druhé v klasifikaci SP2 dokončilo Ferrari 430 z týmu Proex Motorsport.

Kategorie A2 pro slabší motory patřila Maďarům s Fordem Fiesta. Nejznámějším pro naše příznivce byl Béla Nyitray, který se objevil i na nedávné Podzimní ceně Brna s Peugeotem 306.

Mezi dieselovými agregáty v klasifikaci D1 zvítězil také Schubet Motorsport 2 a jeho nejlepším náčiním se stalo BMW 120D. Druhý dojel Seat Leon Supercopa a třetí místo opět obsadilo BMW 120D z týmu Marcos Racing International.

Výsledky TOYO TYRES 12 hodin v Maďarsku:

Sorlie/Viebahn/Hürtgen – BMW Z4 M Coupé

Behrens/Ohman/Stugemo/Levin – Porsche 996 RSR

Sharp/Lichtner-Hoyer/Eckert – Porsche 996 RSR

Skupina SP2:

Rácz/Bárta/Bodis – Brokernet Silver Sting

Skupina D1:

Posavac/Walter/Tackmann-Thompson – BMW 120D

Skupina A2:

Gaspar/Fekete/Herter/Nyitray – Ford Fiesta ST

Vláďa Rožánek, foto Eric Teeken

Creventic Grouppe BV


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Brno 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose