www.car.cz
 

Na slovenský Jankóv Vŕšok letos již potřetí
     29.9.2008 10:19 - tisková zpráva


Necelá šedesátka jezdců převážně ze Slovenské republiky si to rozdala na posledním slovenském kopci o body do KW Berg-Trophy Regional East 2008. Tím kopcem byl letos již potřetí Jankóv Vŕšok u Bánovců nad Bebravou. Na startu bylo několik nových tváří a počínali si nadmíru dobře.

Boj o absolutní pořadí nebyl tak velký, jak je tomu v mezinárodní části seriálu, přesto po oba dny vítězný Martin Rondík s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII potvrdil své nesporné kvality. S přehledem si hlídal své postavení a naznačil obrovský potenciál, který v tomto jezdci je s výhledem na rok 2009 a KW Berg-Trophy: „Jsem spokojený hlavně s časy, trochu mně mrzí sobotní kolize s obrubníky. Auto funguje, takže dobré. Druhé místo si rovněž v sobotu a neděli držel expres Filip Zelenský, který bravurně vodí „jenom“ čtrnáctkovou Suzuku Swift.

Zajížděné časy jsou opravdu vynikající. Třetí místa premiérově obsadil „starý kozák“ František Kmeť, který s novým vozem Subaru Impreza N14 se postupně zrychluje a v budoucnu určitě připraví jezdcům nejednu horkou chvilku: „Jsem rád, že se závody KW Berg-Trophy konají při MSR PAV a můžu se stále s lidmi, které znám na kopcích od roku 1971, znovu setkávat. Jsem moc spokojený, i když špička seriálu zde chybí. Organizace při tomto seriálu je na výborné úrovni“.

Ve třídě S-2000 zvítězil oba dny Pavol Zajac na voze Renault Clio Sport. V sobotu o 2,78 sekundy před Milanem Matiasem, který řídil vůz Opel Astra a v neděli před Ivanem Strmým s Peugeotem 205 Gti a to 2,29 sekundy. V sobotu byl třetí Martin Šabík na Fordu Focus . V neděli si to místo uzmul Milan Matias. Další boje se odehrály hlavně ve skupině historických automobilů, kdy v sobotu zvítězil veterán Pavol Gallo na svém voze Fiat 128 Sport Coupe: „Vynikající trať, výborný závod. Naše skupina se zkvalitňuje a musíme postupně zrychlovat. Jsem moc spokojený“.

Na druhého Petra Molčana, který startoval na Škodě 120 S Rallye, měl náskok 2,61 sekundy. Třetí byl se ztrátou 4,36 sekundy Miroslav Nižňanský s vozem Fiat Bertone. V neděli se pořadí posunulo, protože na první místo skočil Ján Ondrejka s vozem Škoda 130 RS. Druhého Galla nechal za sebou o 2,07 sekundy. Třetí Molčan měl ztrátu již výraznější. Nejslabší závodní třída E1-1150 měla pouhé tři účastníky, ale nezůstali si nic dlužni.

Po oba dny vystoupil na nejvyšší stupínek Ivan Slujka na voze Fiat Seicento, který porazil vždy druhého Mariána Máčika o 2,80, respektive o 6,29 sekundy. Ten startoval na Fiatu Cinquecento. V sobotu třetí místo obsadil Ladislav Kozmann na překrásném Trabantu 601, v neděli tento jezdec závod nedokončil. Nejvíce obsazenou třídou na těchto závodech byla E1-1400, kde startovalo 10 jezdců. Jasným favoritem byl Filip Zelenský a ten tuto úlohu potvrdil: Moc jsem si to tady užil, super. S výsledky jsem moc spokojen, hlavně s dosaženými časy“.

S vozem Suzuki Swift Kit Car nechal za sebou s výraznou ztrátou v sobotu druhého Petra Šrahůlka, ten startoval s vozem Škoda 130 RS a třetího Viliama Zmetáka na voze Fiat 127. V neděli si Zmeták při neúčasti Šrahůlka polepšil na druhé místo a na třetí poskočil Marek Magula. Ten s vozem Škoda 130 ztrácel na druhého Zmetáka 0,7 sekundy.

Závody probíhaly v naprosté pohodě, bez jakýchkoliv problémů. Pěkné víkendové počasí přilákalo hlavně v neděli dostatečný počet diváků, kteří vytvořili výbornou atmosféru a mohli se kochat pohledem na průjezdy téměř 100 vozů, které vystartovaly v obou seriálech dohromady.

Tento společný víkend, který byl i posledním pro jezdce Mistrovství Slovenska PAV, naznačil možnosti další spolupráce obou stran. Seriál KW Berg -Trophy vrcholí již tento víkend posledním závodem mezinárodní části a to v Násedlovicích.

Veškeré informace naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz 

 

PR 


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2008 objektivem V. Sýkory (e-sport.cz)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose