www.car.cz
 

Vsetínský sprint zakončí sezónu 2008 za tři týdny
     8.10.2008 21:36 - tisková zpráva


Vsetínský sprint klepe na dveře.

Závěrečný podnik z devítidílného seriálu MIO GPS mistrovství ČR v sprintrally 2008 - WÜRTH Partr rally Vsetín startuje za necelé tři týdny. Pořadatelům se scházejí první přihlášky od jezdců. Pilně se pracuje na zdokonalení zabezpečení trati. Přípravy na vrchol sezony vrcholí.

Čtyři ročníky „WÜRTHky“ mají za sebou vsetínští pořadatelé. Postupně se zapsaly do historie závodu čtyři jména vítězů. O premiérové vítězství závodu se postaral Petr Trnovec s Mitsubishi. V roce 2005 exceloval na valašských tratích „Brouk“ Štěpán Vojtěch s Peugeotem. První sněhovou rally pak nejlépe zvládl Martin Březík na Mitsubishi. Posledním vítězem vsetínského sprintu je takřka domácí Jaroslav Orsák.

Všichni fanoušci rallyového sportu mají jistě ještě ve své paměti výborný finiš klobůckého jezdce ze závěru rally. Dvě zkoušky před cílem bylo prvních šest jezdců vměstnáno do 9,5 vteřin. Nejenom na Valašsku populární Jarin vsadil vše na jednu kartu. Závěrečné dvě erzety Orsák vyhrál a v cíli se mohl radovat z vítězství. Kdo se stane jubilejním, pátým vítězem, to se dozvíme v sobotu 25.října krátce před 17. hodinou.

Pořadatelé z Autoklubu Vsetín – město v AČR již mají naprosto jasno o složení trati při letošním ročníku. Na jezdce budou čekat tři měřené úseky. Ředitel soutěže Petr Gryger trať WÜRTH Partr rally Vsetín 2008 představuje následně. „Harmonogram letošní soutěže počítá s osmi rychlostními zkouškami. Na jezdce bude tedy čekat porce 81,5 ostrých kilometrů. Dvě rychlostní zkoušky se pojedou třikrát a jedna dvakrát.

RZ Vidče – Bystřička bude jistě velmi atraktivní jak z jezdeckého, tak i diváckého pohledu, neboť využijeme jednosměrné komunikace okolo přehrady Bystřička, tentokráte ale v opačném směru, než jsme byli zvyklí doposud. Rally bude dále pokračovat RZ Malá Bystřice – Vesník. Tato erzeta je notoricky známá, neboť v různých obměnách se tady jela jak Barum rally, Valašská rally, tak i naše soutěž.

Třetím měřeným úsekem potom bude oblíbená erzteta Kunčice pod Ondřejníkem – Kunčice p.O.. Po předchozích dvou ročnících, kdy jsme museli z bezpečnostních důvodů tuto rychlostní zkoušku zrušit, věříme, že letos Kunčickou zkoušku bez problémů odjedeme. Pro absolvování této erzety děláme maximum. Jedním z faktů je i to, že jsme RZ zařadili do harmonogramu až těsně před poledne. Případné sněhové přeháňky by nás tedy neměli zaskočit.“

V. WÜRTH Partr rally Vsetín 2008 je připravena. Pro všechny jezdce i diváky bude jistě potěšitelnou záležitostí umístění startovní rampy. Nejvýznamnější dominantou města Vsetína je původně renesanční zámek z počátku 17. století, který je zároveň nejstarší historickou budovou města. A právě k této historické chloubě Vsetína se bude vázat start i cíl letošního ročníku WÜRTH Partr rally. Přesto trápí vsetínské pořadatelé jeden problém.

„Máme jediný problém a to s umístěním servisní zóny. Prostory na Vsetíně a v jeho nejbližším okolí jsou pro tyto účely nedostačující. Nemáme tady ani letiště, ani vojenské prostory. Město Vsetín se rozprostírá v údolí a každý větší prostor je důkladně využitý. Proto horko těžko hledáme prostory pro servisní zónu. Tudíž i v letošním roce bude servis umístěný na komunikaci podél řeky Bečvy a na sousedící sportovní areál,“ našel drobnou chybu na soutěži Petr Gryger.



Tisková zpráva
WÜRTH Partr rally Vsetín 2008
Vebr Miroslav

PR

 


 
 
Fotogalerie:   AZ pneu Rallye Jeseníky 2008 , kotrmelec Kurky foto Roman Langer

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose