www.car.cz
 

Pecha s Uhlem čeká důležitá soutěž v Mladé Boleslavi
     tisková zpráva


Začátkem tohoto týdne se posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel přesunula do Mladé Boleslavi, kde koncem týdne absolvuje jednu z nejprestižnějších domácích soutěží. Se svým soutěžním speciálem Ford Focus WRC se zúčastní Rally Bohemia.

 
31. ročník Rally Bohemia je v kalendáři domácího šampionátu tradičně zařazen na začátek letních prázdnin. Náročností svých rychlostních zkoušek a svým termínem se stává tento pátý podnik šampionátu jedním z nejdůležitějších domácích podniků v automobilových soutěžích. Mezinárodní mistrovství České republiky se touto rallye přehoupne do druhé poloviny a velmi často právě mladoboleslavská rallye ukáže, kdo z české špičky má nárok vážně pomýšlet na titul mistra republiky.
 
Jsme si plně vědomi důležitosti této soutěže a pro přípravu na úspěšné zvládnutí rallye jsme, myslím, udělali maximum. Jsem rád, že jsme se mohli před deseti dny zúčastnit sprintu v Kopné, kde jsme úspěšně vyzkoušeli nastavení podvozku našeho vozu, které hodláme použít na soutěži v Mladé Boleslavi. Rally Bohemia je velmi těžká soutěž a rychlostní zkoušky sobotní etapy patří k tomu nejobtížnějšímu, co se v Čechách dá na automobilových soutěžích absolvovat.
Úseky v podhůří Jizerských hor, kam jezdce v posledních letech trať Rally Bohemia přivádí, jsou extrémně technické a o jejich záludnosti a obtížnosti jsme se ostatně loni přesvědčili i my, když jsme hned v úvodu soutěže lehce havarovali v průběhu třetí rychlostní zkoušky. Poté jsme doháněli svou ztrátu vzniklou opravou našeho vozu a z téměř padesáté pozice jsme se pak museli prokousat zpět nakonec těsně za medailové umístění.
 
Pikantní v závěru soutěže bylo, když jsme čtvrté místo získali až svým časem na poslední rychlostní zkoušce a pátého jsme tehdy předstihli ve výsledkové listině o pouhou jednu desetinu sekundy. Jinak souhlasím s názorem, že Rally Bohemia představuje jednu z klíčových soutěží v domácím šampionátu. Velmi důležité je tuto soutěž dokončit, protože ten kdo zde neboduje, již pak většinou nestačí vzniklou ztrátu během zbývajících tří mistrovských soutěží dohnat. Tím je dána taktika s jakou přistupujeme k tomuto rallye,“ hovoří o významu blížící se soutěže Václav Pech jun. a pokračuje: „Bohemia se jede nejen v sobotu. Je to třídenní soutěž a každá z těch tří etap má svůj rytmus.
 
Po technicky náročné sobotě následují tradiční a velmi rychlé testy v okolí Mladé Boleslavi, kde se rozhoduje o celkovém úspěchu. Ani páteční etapa, kdy se jede pouze speciální rychlostní zkouška na rallyecrosovém okruhu v Sosnové, není bez sportovního významu. Ale je to především taková velká oslava a prezentace tohoto krásného sportu, kdy svádíme souboje před mnohatisícovou návštěvou fanoušků, kteří se tradičně v Sosnové scházejí. Věřím, že letos tomu nebude jinak a slibuji příznivcům, že se mají na co těšit.“
 
Rally Bohemia startuje v Mladé Boleslavi již v pátek v 15:50. Posádky čeká úvodní servis a přesun na závodiště do Sosnové, kde v paralelních jízdách svedou boje na první rychlostní zkoušce soutěže. Další zkoušky absolvují během soboty a neděle a vítěz bude vyhlášen na cílové rampě opět v Mladé Boleslavi v neděli deset minut po čtrnácté hodině. Posádky během těchto tří dnů absolvují více než 800 km a z toho bude 246 kilometrů na rychlostních zkouškách.
 
 
Jaroslav Štauber
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose