www.car.cz
 

Tříletý plán týmu Buggyra pokračuje. Jede se dál !
     11.10.2008 08:15 - tisková zpráva


Mario Kress: Jedeme dál!

Ani dvě mimořádně úspěšné sezóny nás neopravňují k zimnímu spánku, tvrdí technický ředitel týmu Buggyra International Racing System a jeden z hlavních strůjců úspěchu českého týmu Mario Kress. Podle jeho názoru by se proto rozhodně neměla opakovat situace ze sezóny 2004, kdy tým podlehl po dvou titulech Gerda Koerbera pocitu sebeuspokojení a výsledkem bylo "pouhé" druhé místo Ludovica Faura!

Německý inženýr zároveň potvrdil, že stejně jako ve třídě SRT funguje Buggyra i ve třídě Race Truck na základě jakýchsi tříletých plánů. "V tomto ohledu se projevil Martin Koloc jako dokonalý vizionář. Jenom první titul ve třídě Super Race Truck přišel oproti původním předpokladům o rok dříve, čemuž se pochopitelně nikdo z nás nebránil," prohlásil Kress. "Ve třídě Race Truck šlo vše podle původních předpokladů. Nejdříve druhé a třetí místo Gerda, loni pak titul Markuse Bösigera, který letos potvrdil David. K tomu dvě vítězství v Poháru konstruktérů."

Přestože mezi Davidem a Markusem došlo v posledních závodech k několika razantnějším výměnám názorů, považuje Mario právě vysoce nadstandardní vztahy mezi oběma jezdci za jeden ze základních předpokladů úspěchu celého týmu. "K jedinému skutečnému konfliktu došlo v sobotu v Jaramě po měřeném tréninku.

Již v jeho průběhu jsme se dohodli, že necháme oba jezdce, ale zejména Davida, který se mohl cítit děním na okruhu dotčen vybouřit, aby měli dostatek času si všechno srovnat v hlavě. Záměr se zdařil stoprocentně," popisuje Kress náznaky krize v boji o mistrovský titul. "Na druhé straně každý, kdo se kdy posadil do kabiny závodního vozu, moc dobře ví, že závodění je o emocích. A o Markusovi už nikdo v týmu nebude moci tvrdit, že je Robocop, tedy muž bez emocí."

Po oslavách, které ukončí středeční mimořádná tisková konference přijde podle Kresse čas na práci. "Na tiskovce představíme nové projekty, které chceme realizovat do konce roku. V Le Mans jsme vlastně již začali s testováním na příští sezónu," prozradil Kress.

"Máme celkem jasno v tom, jak bude vypadat Buggyra 2009. A neměli bychom zapomínat na to, že byť se v Le Mans a Jaramě z naší strany spíše taktizovalo, než závodilo, z posledních čtyřech pohárových závodů MAN třikrát zvítězil. Minulost nás naučila, že podceňovat jakkoli varovný signál se nevyplácí."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   AZ pneu Rallye Jeseníky 2008, několik karambolů na RZ6, foto Jirka Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose