www.car.cz
 

Nejlepší výsledek sezony z Jeseníků pro Lumíra Firlu tentokrát s Tichým
     11.10.2008 08:22 - tisková zpráva


Firlův nejlepší výsledek sezony

 

Severomoravská AZ Pneu Rally Jeseníky, která se o předešlém víkendu postarala o předposlední letošní rozdělování bodů do Mistrovství ČR ve sprintrally, dala fanouškům po dvouměsíční přestávce možnost znovu vidět v akci orlovského soutěžního jezdce Lumíra Firlu. Reprezentant stáje Eurostroj Rallye Team, který na soutěžních tratích chyběl od srpnové Rally Pelhřimov, v okolí Šternberka vybojoval deváté místo v absolutním pořadí a připsal si tak nejlepší výsledek dosavadního průběhu letošní sezóny.

 

Na loňskou Rally Jeseníky mají členové orlovského týmu velmi příjemné vzpomínky. Při minulém ročníku zde Lumír společně s Pavlem Švajdou vybojoval nejlepší výsledek roku a díky skvělému finiši obsadil vynikající třetí místo v absolutní klasifikaci. Letos se sice na startu sešla velmi silná konkurence a zopakování tohoto výsledku vypadalo nereálně, severomoravský tým přesto do Šternberku odjížděl bojovně naladěn.

 

„Místní tratě se mi podobně jako loni líbily a na samotný závod jsem se moc těšil. Mou nevýhodou ale bylo, že jsem poměrně dlouho v závodním autě neseděl, což se projevilo hned ráno. Docela dlouho mi trvalo, než jsem se pořádně rozjel a sekundy ztracené v první sekci nás v konečných výsledcích nepochybně stály lepší umístění,“ sypal si popel na hlavu Lumír, vedle kterého se v Jeseníkách poprvé posadil spolujezdec Vladimír Tichý.

 

„Od rána se závodilo na mokrých tratích a přiznávám, že se mi na začátku vracely vzpomínky na březnovou Valašku, která pro nás skončila zle poničeným vozem. Brzy jsem si ale zvykl a už ve druhé sekci se nám dařilo jezdit vcelku slušné časy. O našem zrychlení svědčí fakt, že jsme postoupili z patnáctého místa na jedenácté.

 

Radost jsme si udělali hlavně pátým časem na šesté zkoušce,“ vrátil se k prostřední části soutěže Lumír. Pro posádku Lanceru sedmé evoluční řady tím ale postup výsledkovou listinou neskončil. Dva sedmé a jeden jedenáctý čas během závěrečné rundy znamenaly posun na deváté místo absolutní klasifikace, pouze 2,6 sekundy za záda osmého Lubomíra Minaříka.

 

Po ránu nepříliš dobře se vyvíjející závod tedy pro severomoravského pilota nakonec skončil ziskem nejlepšího umístění dosavadního průběhu sezóny. „Letos jsou mým zřejmě největším problémem opatrné první zkoušky. Škoda, že se čas nezačíná měřit až ve druhé rundě,“ vtipkoval po soutěži Lumír.

 

„I přes nevydařený úvod se nám podařilo ve druhé půli zrychlit a s konečným výsledkem jsem nakonec maximálně spokojený. Myslím, že časy, kterých jsme v závěru dosahovali, nejsou vzhledem k naší starší technice vůbec špatné. Navíc jsme se moc pěkně svezli,“ uzavřel naše povídání spokojený pilot.    

 

Lumírovi fanoušci budou mít další příležitost vidět svého oblíbence v plném tempu na říjnové Würth Partr Rally Vsetín, která v sobotu 25. října uzavře letošní sprintový seriál.

 

 

            Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media

 


 
 
Fotogalerie:   AZ pneu Rallye Jeseníky 2008, několik karambolů na RZ6, foto Jirka Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose