www.car.cz
 

Buggyra versus Nurburgring. Truckerský víkend začíná
     tisková zpráva


Stejně jako pro všechny ostatní týmy, je pro Buggyru závod na Nurburgringu stěžejním podnikem roku. Proto není určitě od věci podívat se na to, jak si tým vedl na tomto okruhu v letech minulých.


2001: Konec dobrý, všechno dobré
Úvodní představení Buggyry na Nurburgringu mělo doslova hororový úvod. Hned první den totiž Gerd Koerber zlikvidoval tři motory a jen nadlidský výkon mechaniků umožnil týmu nakonec bojovat o body. Samotný závod nakonec nedopadl pro Buggyru vůbec špatně. Gerd v něm totiž dojel šestý, přičemž se jednalo o do té doby vůbec nejlepší výsledek roudnického týmu.

2002: Ve znamení deště a mlhy
Po druhém a třetím místě Gerda Koerbera z A1 Ringu a Misana, které podpořil Vršeckým bronzovým věncem z Nogara, plánoval Koloc první vítězství svého týmu právě na Nurburgringu. Jeho záměrům odpovídaly i časy z pátečních volných tréninků. V nich Koerber vcelku bez problémů porážel v té době vedoucího Harri Luostarienena (CAT) a Markuse Bosigera (Tatra). Nakonec se však všem plánům postavilo do cesty počasí. V sobotu se na okruh snesla dokonalá průtrž mračen, měřený trénink se měl jet v neděli ráno.

 

Druhý víkendový den však bylo ještě hůře. Okruh totiž zahalila neproniknutelná mlha! Pořadatelům tak nakonec nezbylo nic jiného, než poprvé v historii truckracingu zrušit závod v důsledku nevyhovujících povětrnostních podmínek. „Zažil jsem toho hodně, ale něco takového nepamatuji,“ řekl posléze Gerd Koerber, který v té době asi netušil, že si na první vítězství za volantem Buggyry počká až do závodu v Zolderu.

2003: Triumf Vršeckého
Před závodem na Nurburgringu vedl Markus Oestreich (PAM-03-MAN), před obhájcem titulu Gerdem Koerberem (Buggyra). Oba jezdci byli rovněž největšími favority. Nakonec se však po bezchybné jízdě na mokré dráze smál David Vršecký! Ten se z vítězství radoval poprvé ve své závodní kariéře, navíc se stal prvním českým jezdcem, který vyhrál závod třídy Super Race Truck. „Nechci, aby to znělo přehnaně sebevědomě, ale od rána jsem si říkal, že bych mohl konečně vyhrát,“ řekl bezprostředně po svém triumfu Vršecký.

buggyra


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose