www.car.cz
 

Havrda – Brož racing team na ME ve Španělsku
     15.10.2008 13:10 - tisková zpráva


Podle nového systému Mistrovství Evropy se o Mistru starého kontinentu rozhodlo v jediném závodě. Záštitu nad touto akcí převzala španělská DORNA a proto není divu, že se tento závod odehrál ve španělském Albacete. Už tak velmi silnou konkurenci doplnili pořadatelé několika divokými kartami a z pěti Španělů bylo nakonec deset. Počasí nebylo zrovna španělské a při většině tréninků byla trať vlhká, nebo rovnou poprchávalo. Jiří Brož se do tohoto závodu kvalifikoval z Alpe Adria cupu, stejně jako Michal Filla, ten si svou účast pojistil ještě 4.místem v Evropském poháru.

V první kvalifikaci se Michal Filla zařadil na 16.místo a Jiří Brož obsadil v nabité konkurenci 25.místo. V průběhu této jízdy začalo opět pršet a to nakonec ovlivnilo i druhou kvalifikaci. Na osychající trati se dokázali zlepšit jen dva jezdci a jedním z nich byl Michal, který se tím posunul na 15.místo startovního roštu.

Nedělní program začal tradiční přeháňkou, která se nad okruhem přehnala asi 2minuty před zahřívacím tréninkem. Po mokrém warm upu se ale počasí konečně umoudřilo a poprvé za tři dny vykouklo sluníčko. Jiří Brož se po dobrém startu probojovával startovním polem a v prvním kole předjel několik svých soupeřů.

Jirka bohužel doplatil na chybu jednoho z jezdců, který neodhadl brzdný manévr na konci cílové rovinky a srazil dva další jezdce, včetně Jirky. Michal Filla se v závodě dostal do dobrého tempa a svůj čas na jedno kolo zlepšil o 1,3s. Postupně se probojoval na 12.pozici a pět kol před cílem se posunul na místo desáté.

V posledním kole dokázal odrazit útok francouzského jezdce Ginese a obsadil tak pěkné 10.místo. Závod dokončil jako první jezdec na pneumatikách Pirelli a druhý jezdec, který nejezdí stabilně španělské mistrovství.

Jiří Brož: „Neděle nebyl můj den. Vše začalo ranním warm upem, kde si s námi opět pohrálo počasí a pak jsem se zapletl do hromadného pádu. Je to škoda, protože se mi tato trať líbila a jelo se mi dobře. Do okamžiku pádu se mi dařilo celkem jednoduše předjíždět soupeře. Nakonec jsem si aspoň vychutnal pěkný závod Michala.“

Michal Filla: „Je zvláštní, když seriál tvoří jen jeden závod. Od začátku jsme se snažili najít optimální nastavení motocyklu a to se nám i přes nepřízeň počasí docela podařilo. Start do závodu se mi povedl, ale motocykl přede mnou byl o hodně pomalejší a já musel ubrat plyn a tím se o pár míst propadl.

V prvních kolech jsem ale chytil dobrý rytmus jízdy a dostal jsem se na 12.místo. Asi po osmi z celkových dvaceti kol mi začala klouzat zadní guma a musel jsem zvolnit. Zkusil jsem se chvilku zavěsit za soupeře a šetřit pneumatiky. Pět kol před cílem jsem zaútočil na 10. místo a to se mi nakonec podařilo udržet až do cíle. Byl to pěkný závod. Chtěl bych poděkovat celému týmu za perfektní zázemí a svým partnerům za podporu.“


Výsledky závodu:
1. Rodriguez, Angel SPA YAMAHA
2. Koghlan, Kev GBR HONDA
3. Rivas, Daniel SPA SUZUKI
10. Filla, Michal CZE YAMAHA

PR


 
 
Fotogalerie:   Kramolínské skákání a létání, foto Jirka Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose