www.car.cz
 

Letošní Barum rallye jedním z nejlépe uspořádaných a hodnocených podniků
     15.10.2008 13:27 - tisková zpráva


Pořadatelé barumky obdrželi velmi vysoké hodnocení

Osmatřicátý ročník Barum rally Zlín 2008 lze hodnotit jedním slovem výborný. Barumka prokázala nesmírně vysokou organizační úroveň a sportovní hodnotu. Letošní ročník se vedle Mistrovství Evropy v rally jezdců jel podruhé jako součást prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) pod výraznou mediální podporou promotéra šampionátu satelitní stanice Eurosport.

Pořadatelé Barum rally Zlín obdrželi v minulých dnech vynikající hodnocení z ústředí Mezinárodní automobilové federace FIA. Pozorovatelská zpráva Jordi Parra Vidala ze Španělska vyzněla pro zlínské organizátory v čele s ředitelem rally Miloslavem Regnerem velmi příznivě, neboť zlínská rally je označována svým bodovým ziskem opět jako jeden z nejlépe uspořádaných podniků evropského šampionátu z organizačního a především bezpečnostního hlediska.

„Bezpečnost diváků a vybavení pro řízení rally má velmi vysokou úroveň. Jako velmi pozitivní prvky mimo běžný průměr jsou – velmi kompaktně uspořádaná rally, velmi dobrá spolupráce s úřady, městská rychlostní zkouška v centru Zlína byla perfektně zorganizovaná a byla to vynikající příležitost, jak přilákat představitele úřadů, vzácné hosty a velké množství diváků, měření časů, výsledky, ceremoniál startu i cíle, vysoká kvalita a význam dokumentů rally, páskování a značení oblastí vstupu a prostorů zákazu vstupu, velmi vychovaní diváci, velmi dobrý monitorovací systém posádek díky GPS systému, označení časoměřičů a ochrana míst měření, profesionální tiskový štáb a tiskové informace, oblast technické přejímky před rally,“ napsal mimo jiné v pozorovatelské zprávě Parro Vidal.

Do České republiky se sjelo hvězdné startovní pole čítající celkem 97 posádek z 11 evropských států, z toho 10 jezdců se pyšnilo prioritou FIA B a ve startovní listině se objevil rekordní počet 21 vozů kategorie Super 2000! Barum rally Zlín měla na startu největší počet automobilů této progresivní kategorie a vytvořila neoficiální světový rekord. Více „dvoutisícovek“ nebylo letos na startu ani na Portugalské rally, Ypres Belgium Rally, Rally Vinho da Madeira nebo Rally San Remo.

Vítězem rally se po dramatickém průběhu stala belgická dvojice Freddy Loix, Robin Buysmans na voze Peugeot 207 Super 2000 (soutěžící Peugeot Team Belux) ze stáje Kronos Racing. Barumku sledoval úctyhodný počet 200 000 diváků, z toho páteční noční diváckou Super rychlostní zkoušku v ulicích krajského města Zlína téměř čtyřicet tisíc diváků!

„Pan Parro Vidal vše pozorně sledoval a v několikastránkové pozorovatelské zprávě uvedl, že tato rally je jedna z nejvíce populárních rally v Evropě zásluhou velmi dobré organizace a propagace. Rovněž počet, kvalita a množství zahraničních posádek byl vysoký a všechny dotazované posádky chválily organizaci. Nesmírná pochvala byla adresována na bezpečnost soutěže. V této oblasti jsme získali maximum bodů, což nás velmi těší. Velmi vysoké hodnocení získala i bezpečnost diváků. Pátrám v paměti, zda jsme někdy v minulých letech obdrželi podobně vysoké hodnocení, ale nevzpomínám si,“ uvedl Miloslav Regner, ředitel rally, který stojí v čele organizačního štábu již řadu let.

„Sportovní komisaři v čele s panem Xavierem Conesou ze Španělska nám gratulovali k velmi úspěšnému podniku po sportovní stránce krátce po skončení rally. Ohlasy od jednotlivých továrních týmů a jezdců byly rovněž velmi příznivé. Zásluhou satelitní stanice Eurosport viděly průběh letošní barumky miliony diváků po celém světě,“ řekl Regner. Letošní ročník barumky přilákal rekordní zájem pracovníků sdělovacích prostředků, neboť ve Zlíně se objevilo celkem 228 novinářů z 15 zemí, z toho 67 pracovníků televizních štábů a 71 fotografů! V České republice se dokonce objevili novináři z Japonska.

Zlínským pořadatelům vedle slov chvály i uznání byly doporučeny oblasti, kde je potřeba se zlepšit. „Na rychlostních zkouškách nebyl vhodný časový program otevíracích aut a dále bezpečná vzdálenost mezi diváky a tankováním. Několik málo doporučených zlepšení může být velmi snadno vyřešeno,“ uzavřel pozorovatel FIA.

Značka Barum je dlouholetým partnerem soutěže Barum rally Zlín. Propojení nejúspěšnější domácí značky pneumatik s nejúspěšnějším českým motoristickým závodem vytváří výhodné podmínky pro pozitivní vnímání jak značky pneumatik, tak soutěže. Společnost Barum Continental, spol. s r.o., je hlavním partnerem soutěže od prvních ročníků zlínské rally.

„Značka Barum propůjčila závodu své jméno, pod nímž jej registruje automobilová veřejnost již po několika generací. Historie závodu a především úspěchy realizačního týmu korespondují s velmi dobrou pověstí pneumatik Barum v evropském měřítku. Barum rally Zlín je součástí marketingové strategie a tvoří základní pilíř komunikace značky Barum,“ řekl Ing. Roman Stiksa, zástupce generálního partnera Barum Continental, spol. s r.o.

Devětatřicátý ročník zlínské rally se pojede zřejmě opět v osvědčeném termínu na konci prázdnin, respektive 21. – 23. srpna 2009. Soutěž bude opět součástí Mistrovství Evropy jezdců v rally a Intercontinental Rally Challenge (IRC). Máme se opět ve Zlíně, na co těšit!


Ve Zlíně 14. října 2008 Bc. Roman ORDELT
tiskový mluvčí
Barum rally Zlín

 

PR


 
 
Fotogalerie:   AZ pneu Rallye Jeseníky 2008, několik karambolů na RZ6, foto Jirka Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose