www.car.cz
 

Tomáš Enge a Charouzův tým nakonec na Epilogu vyrval BRT tituly
     26.10.2008 15:05 - tisková zpráva


Enge a celý Charouz Racing System slaví mistrovské tituly

Lépe to v sobotu v Brně nemohlo pro Charouz Racing System dopadnout – v posledním závodě MMČR královské Divize 4 obsadily týmové Mercedesy AMG DTM C-Klasse první dvě místa a co víc, stáj může slavit zisk dalších dvou letošních titulů. Tomáš Enge se stal králem Divize 4 v absolutním hodnocení a je tedy mezinárodním mistrem ČR. S Antonínem Charouzem a Němcem Stefan Mückem jsou navíc mistry ČR ve vytrvalostní Divizi 4 nad 3500 ccm. Celkem má stáj čtyři mistrovské tituly 2008.

U Tomáše i Stefana jde o první české triumfy, Antonín Charouz rozšířil svou sbírku tuzemských a evropských primátů na osmatřicet. Sobotní Epilog byl specifický v tom, že do MMČR se počítaly úvodní tři hodiny a zbývající, stejně dlouhá část, plynule pokračovala jako volný mezinárodní závod, který vznikl v roce 1999.

V mistrovské části se z vítězství radoval kvartet vozu č. 1. Tomáš Enge, Antonín Charouz, Stefan Mücke, Adam Lacko před posádkou auta č. 2, která se shodovala s vítězi s tím, že místo posledně jmenovaného jel Jarek Janiš. I v Epilogu zvítězila jednička, dvojce se deset minut před koncem šestihodinové bitvy rozbilo levé přední kolo, tudíž z druhého místa klesla na třetí v cíli.

Výsledky tříhodinovky MMČR ZDE
Výsledky šestihodinovky Epilog ZDE
Všechny výsledky z BrnaZDE
Informace a fotogalerie z kvalifikací ZDE

„Zdaleka nejde jen o mě. Musím poděkovat celému týmu i kolegům závodníkům. Pracovali skvěle a jsem moc rád, že po dlouhých letech závodění ve světě jsem získal první tituly na domácí scéně,“ říká Tomáš.

„Byl to těžký závod ve složitých podmínkách. Začínalo se na vlhké trati, vybrat správné pneumatiky nebylo jednoduché. Závodili jsme ve výjimečně hustém provozu, při jednom ze střetů se soupeři jsem přišel o dveře na své straně vozu, na špíně jsem se roztočil do hodin, dramat bylo plno… Naštěstí se nám vše povedlo dotáhnout do úspěšného konce.“

„Tomášovi moc blahopřeji, po letech závodění ve světě má první české tituly. Za náš společný titul jsem samozřejmě také rád. Byla to těžká sezona s bitvou do posledních kol posledního závodu. Myslím, že fanoušci se měli opravdu nač dívat,“ vypráví Antonín Charouz.

„První český titul mě velice těší, protože zdejší šampionát má vynikající úroveň. Pokud dostanu nabídku i pro příští sezonu, bez váhání ji přijmu,“ dodal Stefan. „Moc mě mrzí, že se deset minut před koncem šestihodinovky rozbilo přední kolo. Přišli jsme tak o jisté druhé místo.“

„Po více než roční přestávce jsem jel se speciálem DTM, přičemž Mercedes AMG DTM C-Klasse jsem řídil poprvé. Dvě hodiny závodění jsem si opravdu užil. Epilog mám rád a moc mne těší, že jsme s Antonínem Charouzem rozšířili rekordní sbírku vítězství v závodě na čtyři triumfy,“ tvrdí Adam.

„Po mém nedávném návratu k závodění v Podzimní ceně Brna jsem šel naplno i do sobotního Epilogu. Byl to velký závod a já jsem rád, že se nám vše povedlo podle nejrůžovějších představ. Každý z nás zažil nějaké ty horké chvilky, já třeba při defektu pneumatiky. Praskla mi v plné rychlosti na konci hlavní rovinky… Naštěstí jsem to ustál, proletěl záchytnou zónou, těsně minul svodidla a pak dojel k mechanikům,“ vypráví Jarek.

Třetí vůz Charouz Racing Systemu, Lamborghini Gallardo Evo posádky Milan a Jan Urbanovi, Lukas Lichtner-Hoyer (Rak.), Aleš Jirásek, do cíle nedojelo. Při nezaviněném střetu rakouského hostujícího jezdce a majitele týmu FIA GT Jetalliance Racing s jedním z vozů BMW se totiž zničilo zavěšení jednoho z kol.

Naopak velkou radost měl tandem posledního týmového stroje. Robert Hordossy s Andrejem Barčákem dojeli s Fordem Fiesta pátí v Divizi 4 do 2000 ccm a díky tomu slaví druhé místo v MČŘ. Jejich celoroční kolega Antonín Blažek v Brně výjimečně chyběl, protože procházel premiérou ve VW Polo Cupu při  DTM na Hockenheimringu.

Už před dnešním finále získal Charouz Racing System prvenství v Poháru týmů Divize 4 a jeho pilot Antonín Blažek ovládl s VW Polo Divizi 4 ve Sprintech do 1400 ccm.

Neoficiální celkové pořadí
Divize 4 celkově

1. Enge 96
2. Kostka 94
3. Charouz 91
5. Mücke 56
6. Nimč (Mercedes AMG DTM C-Klasse) 53
7. Maděryč 51

Divize 4 vytrvalostní nad 3500 ccm
1. Enge, Charouz, Mücke 48
2. Maděryč, Kostka 40
3. Björk 30

Divize 4 vytrvalostní do 2000 ccm
1. Hladík, Duda (Renault Clio RS) 45
2. Hordossy, Barčák 27
3. Valášek (Renault Clio RS) 24

MMČR NA OKRUZÍCH 2008
20/04/2008 Hungaroring
18/05/2008 Most
08/06/2008 Most
27/07/2008 Poznaň
10/08/2008 Most
21/09/2008 Brno
25/10/2008 Brno
www.autoklub.cz

 

BPA



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose