www.car.cz
 

Audi Sport bilancuje úspěšnou sezónu 2008
     2.11.2008 14:01 - tisková zpráva


Audi Sport v roce 2008: od vítězství k vítězství

Rok 2008 byl na závodních okruzích rokem Audi. Značka se čtyřmi kruhy ve znaku vyhrála 24 hodin v Le Mans a získala tituly v American Le Mans Series, evropské Le Mans Series a také v DTM. Velmi úspěšně si vede díky týmu BRT, podporovaném importérem Audi, také na českých závodních tratích.

ALMS
Vytrvalostní závody American Le Mans Series se odehrávají na deseti okruzích v USA a jednom v Kanadě. Tohoto seriálu se Audi zúčastňuje již mnoho let
a od roku 2001 v něm získává absolutní prvenství. Nejinak tomu bylo i letos, kdy titul vybojovali Marco Werner (titul získal již v roce 2004) a Lucas Luhr s Audi R10 TDI, kteří zvítězili v šesti závodech.

Úspěch Audi podtrhl ještě třetím místem Emanuele Pirro, jenž vyhrál hned první závod a v dalších se střídal s několika různými jezdci. Tím se také Pirro, jeden z nejzkušenějších jezdců rozloučil s účinkováním v týmu Audi Sport, a dost možná i se svoji úspěšnou kariérou.

LMS
Obdobou těchto závodů je evropská Le Mans Series, do které vstoupilo letos Audi poprvé, a přestože první čtyři závody vyhrál Peugeot, tak titul putuje do Ingolstadtu. Zasloužila se o to dvojice Mike Rockenfeller a Alexandre Prémát, díky pravidelným výborným výsledkům. Poslední závod série vyhráli jejich kolegové Rinaldo Capello a Allan McNish, čímž jim pomohli také k celkovému prvenství. Tyto závody atraktivních sportovních automobilů viděli diváci na okruzích v Barceloně, Monze, Spa, Nürburgringu a Silverstone.

Le Mans
Ve nejslavnějším závodě světa, 24 hodin v Le Mans i letos triumfovala posádka Audi – tentokrát to byla trojice Capello, McNish a Kristensen, která zvítězila před dvěma vozy Peugeot. Také čtvrtá příčka patřila týmu Audi ve složení Luhr, Prémat a Rockenfeller. V tomto prestižním závodě získává Audi vavříny, kromě roku 2003 od roku 2000.

DTM
Také v závodech cestovních automobilů má Audi dlouholeté zkušenosti, především díky účasti v prestižním německém seriálu DTM, který letos tvořilo jedenáct závodů – šest v Německu, dva ve Francii a po jednom ve Španělsku
a Velké Británii.

Stejně jako vloni obstáli jezdci, reprezentující značku Audi, v soubojích s vozy Mercedes-Benz se ctí. Vítězstvím v posledním závodě získal titul Timo Scheider (29 let) na voze Audi A4 DTM před svým největším rivalem Paulem di Restou na Mercedesu. Vyhrál tři závody a ve čtyřech dojel druhý. Dvojnásobný šampion a obhájce titulu Mattias Ekström vyhrál rovněž tři závody, ale protože se mu v dalších již tolik nedařilo, musel se spokojit „jen“ s třetím místem.

Mistrovství ČR
Dva vozy Audi A4 DTM se letos zúčastňovaly také Mezinárodního mistrovství ČR na okruzích prostřednictvím týmu Bohemia Racing Team (BRT), který od letošního roku oficiálně podporuje český importér Audi. Nejúspěšnějším jezdcem Audi byl Tomáš Kostka, který získal titul mistra republiky ve Sprintu a stal se vicemistrem jak v Mezinárodním mistrovství ČR (pouhé dva body za Tomášem Engem), tak ve vytrvalostních závodech.


Import Volkswagen Group, s. r. o., Divize Audi/Public Relations, 
Tiskové informace, ceníky a technická data v elektronické podobě najdete na www.audi.cz, fotografie na www.audi-mediaservices.com.


Audi je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už dvanáct let nepřetržitě rostou, v roce 2007 automobilka Audi prodala 964 151 vozů, což představuje meziroční nárůst o 6,5 % oproti předcházejícímu roku.

Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 13 let po sobě – vloni se pro vozy Audi v ČR rozhodlo 3340 zákazníků, což oproti 2804 vozům prodaným v roce 2006 představuje nárůst 19,1%. Audi je tak opět neúspěšnější prémiovou značkou na českém trhu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2008 objektivem Jardy Marečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose