www.car.cz
 

Václav Fejfar zakončil doma ve Štikovské rokli úspěšnou sezónu 2008
     4.11.2008 21:21 - tisková zpráva


Václav Fejfar slavil evropský bronz

Setkáním ve Štikovské rokli zakončil letošní sezónu bronzový medailista z Mistrovství Evropy divize 1 Václav Fejfar. Na poslední říjnový pátek pozval novináře, sponzory, mechaniky a další, kteří se nějakým způsobem podíleli na zdárném průběhu jeho premiérového startu s vozem Škoda Fabia. Nechyběly tři televize, zástupci rádií i několika dalších významých médií.

Někteří z nich přijali nabídku na svezení v závodním speciálu po trati ve Štikovské rokli. Nejel se však klasický okruh, protože předchozí vytrvalý déšť to neumožnil. Velký zájem byl rovněž o prohlídku prostoru pod motorovou kapotou. Poté na více jak hodinové tiskové konferenci sdělil jezdec své dojmy k letošní sezóně.

A samozřejmě nechyběly ani informace a předběžný kalendář sezóny 2009. Fejfar by měl odstartovat do deseti závodů Mistrovství Evropy, kde je zařazen nový závod ve Španělsku a naopak chybí závod v německém Seelowu.

Evropský šampionát zahajuje závod v Portugalsku již 18. dubna 2009. Do té doby bude celý tým pracovat na důkladné repasi současného vozu. Samozřejmě Fejfar nebude chybět ani při domácích závodech M ČR v Nové Pace a v Přerově a reálný je i start v nedalekém Dolním Bousově. Podle finanční situace zvažuje i starty v Zóně střední Evropy.

Už v úvodu tiskovky se přítomní dozvěděli, že Václav Fejfar s menšími přestávkami bojuje na autokrosových tratích už třicet let. A ten úplně první start absolvoval s buginou s motorem Tatra 603 v květnu 1977 v Boskovicích. Centrem zájmu fotoaparátů a kamer se stal také stůl s vystavenými letošními poháry.

Rovněž odpolední a podvečerní program byl doslova nabitý. Zde ježdění po autokrosové trati vystřídaly Fábii čtyřkolky jičínského prodejce, zároveň jednoho z hlavních sponzorů lužanského závodníka. Mezi další patří Havex, Keramika Knap, Seco Group, Trotina auto, AV Engeneering, Deprag, Castrol nebo Iris Bus.

Všichni přítomní rovněž obdrželi nové tiskové materiály týmu, včetně podpisových karet, plakátů a kalendáříků, které zhotovila Tiskárna Losenický z Nového Města nad Metují. Zájem o publicitu tohoto jezdce dokumentuje i rozhovor do Motorsport magazínu, či časopisu vycházejícím ve Škoda Auto a.s, neboť Fejfar letos zaznamenal nejlepší celkový výsledek pro značku Škoda.

Velká pozornost byla ze strany novinářů věnována cílům týmu v sezóně 2009. Tu by chtěl Václav Fejfar zakončil minimálně o stupínek výše, ale jak sám dobře ví, není to jen o jezdecké kvalitě nebo dokonalé přípravě vozu, ale také o štěstí, technice, financích a férovosti soupeřů.

Nová Paka 2. 11. 2007 Pavel Vydra


 
 
Fotogalerie:   ME Autocross Nová Paka 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose