www.car.cz
 

Automobilka GM otvírá nový závod v Rusku u Petrohradu
     10.11.2008 23:00 - tisková zpráva


GM otvírá nový závod v Rusku

• Nový závod GM v Petrohradu zaměstná 1700 pracovníků
• Kapacita až 70 000 vozů Chevrolet Captiva a Opel Antara pro ruský trh
• V roce 2009 se rozjede výroba modelů Chevrolet Cruze
• GM je v Rusku s tržním podílem 11% „jedničkou“ mezi zahraničními automobilkami

Za účasti ruského presidenta Dmitrije Medvědova byl v pátek 7.11.2008 otevřen v Petrohradu zcela nový montážní závod koncernu General Motors. Závod, jehož vybudování přišlo asi 300 milionů USD, přidá svoji kapacitu až 70 000 vozů k dosavadní kapacitě více než 100 000 vozů ročně již existujících společných a partnerských projektů GM v Rusku. V novém závodě v Petrohradu se budou vyrábět SUV modely Opel Antara a Chevrolet Captiva, koncem roku 2009 se pak připojí i výroba modelu Chevrolet Cruze. Flexibilní koncepce závodu umožňuje pružnou adaptaci výroby na nejrůznější modely.

„Otevření nového závodu podtrhuje náš zájme o bližší spolupráci s Ruskem,“ říká Carl-Peter Foerster, president GM Europe. „Nový závod upevní naši pozici nejsilnějšího zahraničního výrobce automobilů v Rusku, což je na tomto rostoucím trhu velmi důležité.“ Nový závod GM v Shushary (předměstí Petrohradu), je již třetím výrobním závodem v Rusku, kde se vyrábějí modely GM. V Togliatti funguje společný podnik GM Avtovaz, produkující SUV modely Chevrolet Niva, v Kaliningradu montuje partnerská firma Avtotor různé modely značek Chevrolet, Cadillac a Hummer určené pro ruský.

„Investice GM do moderního, flexibilního závodu je investicí do budoucnosti,“ říká Valentina Matvienko, gubernátorka petrohradské oblasti. „Jsme hrdí na to, že GM otevřel svůj první závod druhého století své existence právě u nás.“

Prodejní boom GM v Rusku
V období leden až září 2008 koncern GM téměř zdvojnásobil své výkony na ruském trhu – konkrétně se v Rusku prodalo 256 765 automobilů koncernu GM, což je o 44 procent více než ve stejném období předchozího roku. Tržní podíl GM v Rusku činí 11 %, což z GM dělá vedoucí zahraniční automobilovou značku na druhém nejsilnějším evropském trhu!

Prodeje Chevroletu v Rusku vzrostly během prvních devíti měsíců tohoto roku o 33,5 %, resp. o 44 145 kusů na celkových 175 798 automobilů. Opel je nejrychleji rostoucí značkou na ruském automobilovém trhu – od ledna do září se v Rusku prodalo 78 051 vozů, Opel, což představuje nárůst o 73,3 %.

Standardizace základem kvality
„Závod v Petrohradu pracuje se stejnými kvalitativními standardy, které našim modelům vynesly v posledním období řadu ocenění za kvalitu,“ říká Carl-Peter Forster. Zaměstnanci závodu GM v Petrohradu prošli důkladným tréninkem, aby si osvojili principy globálního výrobního procesu koncernu GM, který staví především na neustálém zvyšování kvality.

PR


 
 
Fotogalerie:   Global Assistance Setkání mistrů 2008 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose