www.car.cz
 

Zafira podle čtenářů nejatraktivnějším kompaktním vanem už po páté
     14.11.2008 10:02 - tisková zpráva


Zafira je podle hlasu lidu nejatraktivnějším kompaktním vanem

Hlas lidu:
Opel Zafira je nejatraktivnějším kompaktním vanem
• Inovativní van získal ocenění za design Autonis již popáté


Více než 14 000 čtenářů respektovaného německého motoristického magazínu „auto motor und sport“ (ams) se přece nemůže mýlit: Opel Zafira je nejenom nejflexibilnějším představitelem své třídy kompaktních vanů, ale je z nich také nejatraktivnější! Hlasování čtenářů magazínu „ams“ upevnilo vedoucí pozici Zafiry v jejím segmentu kompaktních vanů: Už popáté byl tento model německým magazínem „ams“ vyznamenán vysoce uznávanou cenou za design Autonis.

„Flexibilní Zafira dokládá špičkovou erudici konstruktérů automobilky Opel v segmentu jednoprostorových vozů. Ty nejlepší stránky Zafiry se spolu s novými designovými akcenty projeví i v připravovaných modelech, jako je například Meriva nové generace,“ říká Mark Adams, vicepresident GM Europe odpovědný za design.

Design Zafiry má příjemně sportovní nádech, charakteristické jsou především V-prolis v kapotě motoru, aerodynamická linie střechy nebo tvarované boky karoserie. Díky řadě na první pohled decentních, ale přesně cílených stylistických zásahů je Zafira i ve své druhé generační podobě stále příjemně svěžím a moderním modelem, i když se prodává už čtvrtým rokem.

Dlouhý rozvor, široký rozchod kol a promyšlené uspořádání interiéru vytváří dostatek prostoru pro sedm sedadel ve třech řadách. Unikátní systém uchycení sedadel Flex7 je klíčem k nepřekonatelné flexibilitě – stačí jen několik jednoduchých pohybů a Zafira se dokáže proměnit ze sedmimístného rodinného vozu na šesti-, pěti-, čtyř-, tří- nebo dvoumístný automobil.

Přitom právě ve dvoumístném uspořádání nabídne Zafira největší prostor pro náklad o objemu až 1820 litrů. I v pětimístném uspořádání má ale zavazadlový prostor objem 645 litrů, což je nejlepší hodnota v této automobilové třídě.

PR



 
 
Fotogalerie:   Fotovzpomínka na Prahu 2007, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose