www.car.cz
 

Okruhový jezdec Jirka Janák se ocitl v palbě otázek školáků
     18.11.2008 11:15 - tisková zpráva


Ve středu se Jirka Janák vrátil do školy. Ocitl se nejen uprostřed pozornosti, ale především v palbě otázek, které si pro něj připravili žáci Základní školy Komenského v Ústí nad Orlicí. Jirka rád přijal pozvání vedení školy, která do budoucna plánuje debaty s osobnostmi regionu pořádat pravidelně.

Diskuse měla poměrně volný průběh. Jirka si pro své posluchače připravil video, jenž v krátkosti zachycuje jeho působení v motoristickém sportu, zejména z pohledu automobilů, které vystřídal. Kromě toho s sebou přinesl i svou helmu, závodní kombinézu a systém HANS.

Bylo zřejmé, že téma „závodění“ je pro mladé lidi mimořádně atraktivní, protože Jirku doslova zasypali nejrůznějšími dotazy. Ani se nestačil divit, jak ekonomicky dokáží přemýšlet.

„Docela mě překvapily otázky typu kolik stojí sezóna, nebo kolik mám sponzorů. Musím přiznat, že takové hloubavé myšlení jsem nečekal. Samozřejmě, zajímala je auta, můj režim a taky to, co musí člověk udělat, když se chce stát závodníkem. Byla to velice příjemná debata,“ konstatoval Jirka.

Pod příjemnou atmosféru se rozhodně podepsalo i milé překvapení, které pro hosta připravil jeden ze žáků. Na našich webových stránkách si prostudoval Jirkův profil a jako „důkaz“ přinesl domácí rýžový nákyp z kuchyně své babičky. Tato sladká pochoutka totiž patří mezi nejoblíbenější Jirkova jídla.

„Opravdu mě to hodně potěšilo. A nejen pro samotný nákyp, za který bych chtěl babičce toho žáka srdečně poděkovat, protože byl výborný. Těší mě hlavně to, že i díky této pozornosti jsem se přesvědčil, že ty děcka tam nebyly z povinnosti, ale z opravdového zájmu. Asi proto se naše debata z plánovaných čtyřiceti minut dvounásobně prodloužila,“ řekl Jiří Janák.

Mladým posluchačům Jirka prozradil i svého favorita ve Formule 1 a taky jim vysvětlil, co znamenají jednotlivé vlajky, jenž jsou používány při závodech. Nakonec ochotně rozdal desítky autogramů a s příjemným pocitem se rozloučil.

PR

 

www.jiri-janak.com  


 
 
Fotogalerie:   Waldviertel Rally 2008, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose