www.car.cz
 

700 vozidel Dakaru 2009 úspěšně připlulo do přístavu v Buenos Aires
     23.12.2008 20:53 - tisková zpráva


Karavana Dakaru úspěšně připlula do Buenos Aires

Pouhé dva týdny trvalo lodi Grande Benelux přepravit kompletní flotilu asi 700 vozidel do přístavu u Buenos Aires. V přístavišti už čekají všechna vyložená na příjezd posádek.

Byl to impozantní pohled na všechny závodí, doprovodné, novinářské i pořadatelské vozy (včetně sanitek, televizních aut i VIP návěsu) vzorně seřazené na molu přístavu v Le Havre. Nezasvěcený divák začínal tušit faktické rozměry dakarské rallye, ač právě ony ohromí nováčka právě až v prvním bivaku. Přístavní zřízenci si s náročnou technikou vzorně poradili a všechna vozidla už jsou vyskládaná v argentinském přístavu.

Museli jsme v kabině nechat návod, jak nastartovat naše auto, aby se s ním dalo zajet do lodi a vyjet zpět. Ovládání závodní techniky je velmi specifické, vždyť třeba plné prošlápnutí plynu při zcela studeném motoru může hnací agregát nenávratně poškodit. Takže třeba tuhle funkci jsme na autě omezili, k běžné manipulaci s vozem po přístavu by to však mělo stačit. Na Tatry se už všichni těšíme,“ podotkl Aleš Loprais.

Celý tým odlétá 28. prosince večer z vídeňského letiště přes Madrid do Jižní Ameriky.

Vyzvedávání vozidel proběhne 30. a 31. prosince a až do 1. ledna probíhá druhá část přejímek. První, logistickou část jihoamerického Dakaru tedy, jak se zdá, pořadatelé zvládli.

Jiří Vintr

www.loprais.cz


 
 
Fotogalerie:   Dubaj 2008 a krasavice kolem aut objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose