www.car.cz
 

Technologie RSS mění internet a bude pomáhat také při Dakaru 2009
     28.12.2008 21:03 - tisková zpráva


Technologie RSS mění internet i při nadcházejícím Dakaru

Technologie RSS mění internet  i při nadcházejícím Dakaru

RSS – tři písmena, která mění internet

Pár dní před startem 31.ročníku Rallye Dakar jsme pro Vás spustili službu RSS, o kterou nás někteří návštěvníci našich týmových stránek v průběhu roku žádali.

Co vlastně RSS znamená? Jedná se rodinu XML formátů určených pro čtení novinek na webových stránkách. Obecněji můžeme hovořit o takzvané syndikaci obsahu. Technologie RSS umožňuje všem uživatelům internetu přihlásit se k odběru novinek, které poskytuje RSS zdroj (RSS feed, též RSS kanál, RSS channel), v danéím případě tedy www prezentace Loprais Tatra Teamu.

Program určený k práci s RSS kanály se označuje jako RSS čtečka. Může se jednat o samostatný specializovaný program, o plugin do jiného programu (typicky webového prohlížeče či programu pro instant messaging), tato funkce může být v jiném programu rovnou vestavěna, případně se může jednat o www aplikaci poskytující tuto funkčnost (např. Google Reader či NetVibes). RSS čtečku má přímo integrován například nový Internet Explorer 7.0, uživatelé webového prohlížeče Firefox mohou zase sáhnout po rozšíření Sage.

Pokud některý webový server nabízí RSS kanály, obvykle to indikuje ikona která ukazuje přímo na URL příslušného zdroje, který uživatel zadá do čtečky a ta poté zobrazí seznam všech takto zpřístupněných článků (či jiných odkazů). Čtečka pak pravidelně kontroluje toto URL a zobrazuje nové položky. 

 

Loprais Tatra Team

www.loprais.cz


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Enge vyzkoušel rekordní Buggyru, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose