www.car.cz
 

Překvapivý vedoucí muž Dakaru 2009 Katařan Attíja vyloučen pro zkrácení tratě
     9.1.2009 21:01 - Pavel Jelínek


Katařan Násir Attíja byl po šestém dnu diskvalifikován z již  téměř týden probíhající Rallye Dakar 2009, neboť ve čtvrteční šesté etapě minul minimálně tři skryté kontrolní body, což samozřejmě neuniklo  pořadatelům náročné akce.

Jezdec byl sice patrně největším  překvapením kategorie automobilů, nicméně rozhodnutí je  neměnné. Vyhnul se totiž nebezpečnému a těžko  sjízdnému úseku s dunami, kde  zapadlo  nebo ztratíilo hodně soupeřů. A šestou  etapu zřejmě i   díky zkrácení  vyhrál. Omlouval se přehříváním  svého motoru.

Vítězem etapy tak byl dodatečně vyhlášen Jihoafričan Giniel de Villiers s VW Touareg. Jen  sedm minut na něj ztrácí rychlý a velezkušený Španěl Carlos Sainz.


V etapě se blýskli  i Češi v kategorii kamionů. Prokázali totiž obrovský smysl pro pomoc soupeřům a totálně zapadlou posádku Tatry Aleše Lopraise již podruhé na dakarské rallye zachránili jeho čeští krajané.

Velký  dík patří posádkám Tomáše Tomečka i Marka Spáčila. Posledně jmenovaný byl nakonec nejrychlejším z našich a dál  se drží v TOP desítce. Na postu nejrychlejšího  Čecha jej ale vystřídal Tomáš Tomeček.


 
 
Fotogalerie:   Tovární tým Mitsubishi před Dakarem 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose