www.car.cz
 

24 hod Dubaj 2009 po 9ti hodinách : česko slovenská posádka ARC Bratislava vede!!
     9.1.2009 21:23 - tisková zpráva


Dubaj - po 4 hodinách

Tým ARC Bratislava s Jiřím Janákem si zatím počíná úspěšně a drží se na 4. místě celkového pořadí. Bezproblémový průběh prvních hodin závodu zkomplikovala jen spadnutá zeď před cílovou rovinkou, kterou organizátoři dávali do pořádku více než hodinu. Pro jezdce mezi kterými figuroval i Jirka, to znamenalo kód 60.

Na zdejší trať v takovém případě nevyjíždí safety car, ale piloti nesmí kolo absolvovat za méně než 5 minut a 23 sekund. Za těžší nohu na plynu by jim komisaři připsali nemalou penalizaci. " Je to především o tom, abychom pomalejší vozy předjížděli opatrně. Jinak je zatím vše v pořádku", poznamenal Jirka. Do této chvíle se za volantem Porsche 997 RSR vystřídali všichni členové posádky. Momentálně auto řídí italský jezdec Mauro Cassadei.

Z Dubaje po 9ti hodinách - ARC Bratislava vede

V exotické Dubaji v plném proudu začala desátá hodina 24hodinového závodu. Jiří Janák jen před malou chvíli předal volant Němcovi Rudigeru Klosovi, a to z vynikající druhé průběžné pozice. Tu český závodník vybojoval z původního čtvrtého místa. Na okruhu v Dubaji se jinak startovní pole značně ztenčuje, několika hodinový maratón dává pořádně zabrat technice a právě ta již zradila několik týmů.

Jezdcům se nevyhýbají ani kolize, na tu nejaktuálnější doplatil tým Land Motorsport, jehož Porsche RSR, dlouhodobě jedoucí na první pozici, skončilo u svodidel. Pro tým ARC Bratislava to znamená posun na první pozici.

"Můj první noční stint mi sednul perfektně. Jelo se mi s výborně fungujícím autem krásně. Můžu jen zopakovat to co jsem již jednou říkal - zatím všechno klape na sto procent a musíme věřit, že to tak bude i nadále. Nicméně nás čeká ještě více než polovina závodu." dodává Jiří Janák

 

www.jiri-janak.com  


 
 
Fotogalerie:   Okruhová nostalgie z minulých let

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose