www.car.cz
 

Mistrovství Evropy motocyklů v Mostě ve znamení pádů
     tisková zpráva


Pátý podnik evropského šampionátu silničních motocyklů, který se pod názvem Doprastav Open 2004 jel o uplynulém víkendu na mosteckém Autodromu Duhové Energie, se odehrával především ve znamení vrtošivého počasí. Z českých jezdců zde významně zabodoval pouze motocyklový reprezentant Igor Kaláb, který v kubatuře do 125 ccm v nedělním závodě obsadil skvělé třetí místo.
 
"Libovali jsme si celý pátek a sobotu, kdy se nejdříve volné a pak kvalifikační tréninky jely na suchu za víceméně slunečného počasí," řekl sportovní ředitel mosteckého okruhu a také ředitel celého závodního víkendu Gerhard Ittner. "V neděli se ale situace změnila a déšť zcela  rozboural časový harmonogram. Museli jsme zařadit mimořádný mokrý trénink pro dvěstěpadesátky a jejich závod se musel dvakrát přerušit kvůli pádům. V jednom momentě dokonce na trati hořel motocykl a záchranáři měli napilno," popisoval dramatický průběh podniku Ittner.
 
Velkou smůlu měl v Mostě Radomil Rous, který se účastní právě závodů čtvrtlitrové kubatury. Po první přestávce v závodě, která přišla hned ve třetím kole, byl první. Stejná pozice mu patřila i před druhou pauzou, která následovala po pěti kolech. Tentokrát se však o přerušení jízdy postaral pádem i on sám. Navíc si poranil zápěstí a potřetí se již na start nepostavil.
 
Igor Kaláb v nejslabší třídě do 125 ccm nestačil pouze na Němce Georga Fröhlicha a Manuela Mickana. "Celý víkend jsme usilovně pracovali na nastavení motocyklu, což se nám nakonec celkem povedlo a já mohl bojovat na samé špici závodu. Je to poprvé, kdy se mi podařil takový výsledek v Mistrovství Evropy na domácí půdě," pochvaloval si pro ČTK průběh víkendu Kaláb, kterému patří třetí místo i v průběžném pořadí seriálu.
 
"Přes všechnu smůlu, která nás potkala s počasím, je nutné říci, že po sportovní stránce šlo o mimořádně vydařený víkend s vysokou sportovní úrovní. Přijeli špičkoví jezdci a to v nebývalém množství. Přítomni byli i významní činovníci, zástupci národních motocyklových federací z celé Evropy a vyjádřili spokojenost s tím, jak jsme se organizačně vyrovnali s nepříznivými okolnostmi. Hned na přelomu července a srpna nás čeká další velký motocyklový podnik. Mistrovství České republiky bude doplněno o Alpe Adria Cup, což je samostatný pohár motocyklových jezdců především z jihoevropských zemí a už nyní mohu slíbit, že na startu jich zde bude stát skutečně na tři stovky," uzavřel Ittner.
(12.7. 2004)
 
Výsledky:
Do 125 ccm: 1. Fröhlich (Něm./Honda), 2. Mickan (Něm./Honda), 3. Kaláb (ČR/Honda), 4. Miralles (Šp./Aprilia), 5. Lithiens (Niz./Honda), 6. Bittman (ČR/Honda), ...14. Vostárek (ČR/Honda), 15. Abrahám (ČR/Honda).
Průběžné pořadí: 1. Miralles 54, 2. Pirro (It./Aprilia) 45, 3. Kaláb 45, ...5. Bittman 35, 29. Vostárek 2, 32. Abrahám 1.
Do 250 ccm: 1. Watz (Švéd./Yamaha), 2. Walther (Něm./Honda), 3. Martensson (Švéd./Yamaha), 4. Molina (Šp./Aprilia), 5. Polzer (Rak./Honda), 6. Aggerholm (Dán./Honda).
Průběžné pořadí: 1. Molina 78, 2. Watz 63, 3. LeBlance (Fr./Aprilia) 48, 4. Rous (ČR/Honda) 45, ...16. Filla (ČR/Yamaha) 9.
Supersport: 1. Folkesson (Švéd./Honda), 2. Vos (Niz./Kawasaki), 3. Kaldowski (Pol./Yamaha), 4. Jerman (Slovin./Kawasaki), 5. Haarala (Fin./Kawasaki), 6. Lauslehto (Fin./Honda), ...10. Ouda (ČR/Honda), 14. Brož (ČR/Kawasaki).
Průběžné pořadí: 1. Giugovaz (It./Honda) 50, 2. Folkesson 35, 3. Haarala 32, ...22. Ouda 6, 31. Brož 3.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose