www.car.cz
 

Emil Triner cíl Bohemie nakonec neviděl.
     Pavel Jelínek


Z patnácti rychlostních zkoušek víkendového XXXI. ročníku RALLY BOHEMIA absolvovala posádka Emil Triner a Miloš  Hůlka z brněnského týmu SEAT Sport Czech Republic devět. Pak ovšem právě v deváté RZ, poslední sobotní, musela pro technický problém odstoupit. Do té doby se podle očekávání pohybovala mezi šestým až čtvrtým místem absolutního pořadí.

Triner s Cordobou WRC EVO III zajížděl převážně šesté časy a šestou pozici s nevelkou ztrátou na soupeře držel i celkově. Na speciální erzetě v Sosnové opět nezklamal a ukázal nadšeným davům diváků řadu parádiček. Jako šestý zde začal a tedy i první den soutěže přenocoval. V dalších RZ v sobotu dojel postupně šestý, sedmý, pátý, šestý a na RZ 6 se shodným časem se Štěpánem Vojtěchem ( Peugeot 206 WRC) čtvrtý. Do druhé části sobotní etapy již Triner vyrážel jako průběžně čtvrtá posádka.
 
Emil Triner si před startem pochvaloval zejména pozměněnou RZ Skalsko - Vinec, která se letos jela v obráceném směru, ale té se již nedočkal. První zásadní negativní okamžik pro posádku brněnského týmu, startujícího s podporou oficiálního importéra SEATu, přišel na RZ 7. Po defektu levého předního kola Triner vyjel mimo trať a s téměř sedmiminutovou ztrátou se propadl z  velmi solidního 4. místa na až 15. místo.
 
V prudké pravé zatáčce nám praskla levá přední pneumatika a šli jsme ven. Trochu to pošramotilo přední nárazník a udělalo nám to díru do mezichladiče stlačeného vzduchu,“ vylíčil Emil Triner problém. Závadu se ale podařilo opravit a posádka mohla pokračovat dál. Bez potíží však jela už pouze osmou rychlostní zkoušku, kdy si opět připsala šesté místo. V deváté, poslední sobotní RZ, přišel definitivní konec a odstoupení ze soutěže.
 
Všechno nasvědčuje tomu, že je propálený píst. Zatím jsme to ještě nerozdělali. Reálné bylo získat opět čtvrté místo, ale měli jsme smůlu,“ říkal den po soutěži šéf týmu Pavel Kouřil a pokračoval: „První rok jsme měli hodně štěstí a skončili celou sezónu na skvělém druhém místě, teď si zase vybíráme smůlu. Na Valašce jsme prorazili najednou dvě kola, nyní zase píst. To jsou věci, které nemůžeme moc ovlivnit.“
 
Ostatně, z desítky prestižních vozů WRC na startu cíl viděly jen čtyři posádky – takže smůlu neměl pouze tým SEAT. Nicméně nikoho v brněnském týmu netěší, že se jedná již o druhé letošní odstoupení, takže šance na celkový úspěch se zmenšuje.
 
Příštím startem Emila Trinera s Milošem Hůlkou bude Barum Rally Zlín.
Zajímavostí je, že brněnský tým připravuje také vůz pro starty v okruhových závodech. Bude jím SEAT Leon 1,8 Turbo a objevit by se měl již během nejbližších týdnů.
 
Oficiální stránky soutěže : http://www.rallye-bohemia.cz
Oficiální stránky týmu : http://www.seat-sport.cz.
 
Pavel Jelínek

SEAT SPORT Czech Republic media servis

V Brně 12. července 2004
 
Fotografie v tiskové kvalitě naleznete na www.seat-sport.cz v sekci Media
 
 
Tel.: 732 223456

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose