www.car.cz
 

Po třech dnech bojů o zlato skončil Pech nakonec třetí
     tisková zpráva


Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem se dokázal i na prestižní Rally Bohemia umístit na medailové pozici, kdy po třídenní bitvě o vedení v soutěži skončil nakonec na třetím místě v absolutním pořadí.

Podle předpokladů se hlavní boj o vítězství v jednatřicátém ročníku populární „Bohemie“ odehrával v trojici Pech, Kresta a Kopecký. Posledně jmenovaný jezdec, který v tomto rallye startoval za tovární team Škoda Motorsport s poslední evolucí fabie WRC, hned v úvodu soutěže obdržel časovou ztrátu vinou poruchy na brzdovém systému svého vozu, a tak se souboj o vedení v soutěži zúžil na dva jezdce.
 
„Byla to pro mě jedna z nejhezčích rallye, které jsem během své kariéry soutěžního jezdce absolvoval. Po časovém propadnutí Kopeckého jsem se plně soustředil na souboj s  Krestou. Jeli jsme myslím oba na doraz, o čemž svědčí i skutečnost, že jsme na dlouhých a technicky náročných sobotních zkouškách dosahovali po celý den téměř totožných časů. Bylo jasné, že prohraje ten, kdo udělá první chybu a během soboty jsem ani já ani Roman takovou chybu neudělal,“ komentuje opravdu strhující průběh sobotní etapy Václav Pech jun.
 
Výjimečná vyrovnanost na špici výsledkové listiny, kdy Václav Pech jun. udržoval během zhruba 200 kilometrů rychlostních zkoušek druhou pozici s minimální ztrátou deseti sekund, vytvořila hluboký zážitek i pro fanoušky kolem trati, kteří se svými jezdci prožívali opravdu naplno napínavý boj o vítězství. Rozhodnout se mělo na závěrečných nedělních rychlostních zkouškách v okolí Mladé Boleslavi. A výsledek byl přesně podle pravidla: když se dva perou směje se nakonec ten třetí.
 
Nastoupili jsme i do nedělních rychlostek s odhodláním udělat všechno pro vítězství. Jelo se stále ve vystupňovaném tempu a bohužel první chybu jsem udělal já. Nedobrzdil jsem z maximální rychlosti jedno odbočení v rychlé pasáži a dostal jsem se s vozem mimo trať do travnatého břehu. Než se mi podařilo nastartovat, odřadit a vrátit se zpět na vozovku, uteklo příliš mnoho drahocenného času. Jistotu, že je vše s autem v pořádku, jsem získal až v servisu, bohužel 35 sekundová ztráta nás odsunula na třetí místo. Bylo to v samém závěru soutěže a na zbývajících kilometrech jsem vše podřídil dojetí do cíle. Naděje, že se Kresta dopustí na poslední RZtě také chyby a prorazí pneumatiku byla tak jedno procento. Když jsem sedm kilometrů před cílem viděl na silnici jeho nárazník a zbytky pneumatiky, nezbyl už čas tuto jeho chybu potrestat,“ hovoří o nedělní etapě Václav Pech jun.
 
Ten je nakonec s třetím místem spokojen. „I když přeci jen je ta spokojenost tak napůl. Samozřejmě skončit třetí na rallye takového formátu, jakým bezesporu Rally Bohemia s evropským koeficientem 10 a s třicetiletou tradicí je, považuji za úspěch. Ale po vývoji soutěže, kdy jsme sváděli bezprostřední boj o vítězství moje chyba ze závěru soutěže trochu zamrzí,“ dodává ještě Pech jun.
 
Ten stále vede tabulku Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye, i když Honza Kopecký i Roman Kresta jeho náskok trochu zkrátili.  
 
Jaroslav Štauber
 
 
Konečné výsledky 31. Rally Bohemia 2004
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Kopecký - Schovánek
Kresta - Tománek
Pech - Uhel
Schie - Engen
Křeček - Hršel
Peták - Benešová
Arazim - Gál
Pattison - Molyneux
Barvík - Konečný
Béreš - Starý
Škoda Fabia WRC
Ford Focus WRC
Ford Focus WRC
Toyota Corolla WRC
Ford Escort Cosworth
Peugeot 306 Maxi
Mitsubishi Lancer EVO VII
Mitsubishi Lancer EVO VII
Mitsubishi Lancer EVO VI
Mitsubishi Lancer EVO VIII
2h17'37"2
+22"2
+46"5
+6'55"3
+10'03"6
+11'00"0
+11'03"0
+11'35"6
+12'50"5
+13'03"6
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose