www.car.cz
 

Do MotoGP 2009 míří další český mladík z Brna: Lukáš Šembera !!!
     22.1.2009 13:43 - tisková zpráva


MotoGP přivítá dalšího mladíka z ČR

Není to tak dávno, vlastně jen pár měsíců, co si teenager Lukáš Šembera při srpnové Grand Prix ČR odbyl svůj debutový křest ohněm světové silničářské ekipy. S ohledem na historii motocyklového sportu v naší zemi, se dá bez nadsázky říct, že se dokonce nejednalo jen o nějaký ten takový debut. Vždyť k bodovanému umístění a tím i prvnímu světovému bodu chyběly Brňanovi pouho pouhé 2 vteřiny. A to se stává málokdy.

Kluk v obyčejné černé kůži, jenž jisto jistě navodila v myslích fanoušků vzpomínky na ještě nedávnou historii motocyklových závodů, byl po své nedělním závodě, kdy předjel v poli 19 jezdců, smutný i šťastný zároveň. Však kdo by taky nebyl? Na body to nestačilo. Sedmnácté místo v cíli však bylo a zcela určitě i dlouho zůstane považováno naprosto objektivně za úspěch, jehož nedosáhl žádný z jeho předchůdců, kteří kdy do Mistrovství světa vstoupili. Jardou Hulešem počínaje, přes Kubu Smrže, až k Lukaši Peškovi, či Karlu Abrahamovi.

Dnešní sportovní svět je krutý a ten motocyklový pak obzvláště. Jenom jezdecké kvality Vám mnohdy totiž neumožní dostat vstupenku mezi ty nejlepší. Nicméně přes všechny peripetie, zákulisní operace či zdlouhavá jednání s týmy jako CBC Corse či Kiefer Racing, avšak také zamítavá stanoviska ze strany organizátorů, došlo k dohodě, jenž nakonec šestnáctiletému mladíkovi místo v poli stopětadvacítkářů se startovním číslem 69 v týmu Matteoni Racing na Aprilii zajistila.

A co k celé situaci řekl samotný Lukáš Šembera, pro kterého se běh následujících dní strašně zrychlí: „Všichni, kteří se na tom podíleli, že jsem tuhle možnost dostal, jsou rádi za to jak, to dopadlo. Několik týdnů bylo celé dění jako na houpačce. Jistota jeden den a druhý den nejistota. A trvalo to opravdu moc dlouho. Jsem rád, že budu pokračovat se stejnou partou lidí, s nimiž jsem pracoval již v sezóně 08v průběhu otevřeného španělského šampionátu. Jsem nováček, který nemá co ztratit, ale může se hodně moc naučit. A to je i můj cíl!“

Český fanoušek tak má znova možnost držet palce svým vlastním barvám v té nejnižší třídě 125ccmi, jenž nám vždy v letech minulých činila radost.

TZ Lukáše Šembery


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose