www.car.cz
 

Letecký den, pomačkané plechy a pohár pro tým ze Zádveřic
     tisková zpráva


Tak už to na soutěžích chod,. někdy je posvícení a někdy se nedaří. Jeden je nahoře a jeden dole. Na Bohemii byl nahoře Josef Sedláček a přímo se nabízí říci že tradičně. Dole skončil Josef Koukola a to doslova, zatímco Antonín Tlusťák se pohyboval někde mezi. Vyhrál sice devět rychlostních zkoušek ve skupině N, ale po dlouhých minutách v příkopě a jízdě s poškozeným vozem se na lepší než osmé místo ve skupině a šesté ve třídě protlačit nedokázal.
 
Sosnová naznačila, že k tradičním rivalům ve skupině N, Tlusťákovi a Křížkovi, by mohl přibýt i Nor Axel Skotvedt, startující na továrně připravené Hondě Civic Type-R. Skotvedtovi se také podařilo vyfouknout Tlusťákovi první místo v Racing areně, když byl o čtyři desetiny vteřiny rychlejší. „V sobotu jsme proto chtěli hned od začátku zatáhnout, abychom si vytvořili náskok a mohli jet s jistotou, že v případě defektu máme časovou rezervu,“ naznačil Antonín Tlusťák taktiku před první etapou 31. ročníku Rallye Bohemia. Jenže, vše bylo úplně jinak.
 Sedláček
 
„Na druhé rychlostní zkoušce jsem už v nájezdu do levé zatáčky věděl, že jsem moc rychlý. Zkusil jsem zatáčku projet, ale nešlo to a mířili jsme ven. Nejprve jsem si myslel, že skočíme do pole, otočíme se a pojedeme dál, byl tam však příkop a už jsme leželi. Přítomní diváci se nás pokusili vytlačit, ale bylo jich málo a chtěli to vzdát, tak jsem běžel sehnat další a s jejich pomocí jsme byli opět na silnici. Museli jsme vyměnit zuté kolo a ztratili jsme další čas,“ řekl Toník. Celkem na této úvodní vložce strávili o šest a půl minuty více, než její vítěz ve skupině N Křížek.
 
Další minutu a půl nechali na následující vložce kvůli rozhozené geometrii a při pomalé jízdě je dojel týmový kolega Josef Sedláček, v tu chvíli již vedoucí muž skupiny N i třídy N1600. Deset vteřin penalizace za pozdní opuštění servisu, kde mechanici auto rychle a za použití dílů z treninkového vozu opravili, již nehrálo takovou roli. Jeden z favoritů skupiny N se tak ocitl až na úplném konci výsledkové listiny a na poslední bodované místo ztrácel sedm minut. V té době již nepokračoval ani Křížek a tak s i ohledem na možný bodový zisk v trofeji juniorů přeci jenom posádka Motocar Sport Zádveřice Antonín Tlusťák a Jiří Mareš přeci jenom pokračovala a byla rozhodnuta probít se co nejvýše. Na třetí a čtvrté vložce ještě získávali ztracenou jistotu. Další dvě přinesly posun o šest míst ve skupině na patnácté místo a pak začala vítězná serie. Počínaje osmou rychlostní zkouškou nepoznala skupina N jiného vítěze, než posádku Tlusťák – Mareš.
 
Tlusták
 Řada sedmi vítězství skončila až v úplném závěru, kdy na ještě mokrém, nebo vlhkém Vinci zvolili spíše jízdu na jistotu. „Jeli jsme opravdu rychle. Rychleji než na Kopné a myslím, že s naší hondou rychleji již jet neumím. Podařilo se nám dostat se až na osmé místo v enkách, dál už to nešlo, proto jsme poslední, těžký Vinec jeli v pohodě, abychom něco nezkazili,“ řekl v cíli Tlusťák. Dopředu se posunuli i ve své třídě, kde nakonec skončili šestí a že nepostupovali vpřed jen díky odpadání soupeřů dokazuje vedle jedenácti vyhraných vložek mezi enkovými dvoulitry i to, že na pozdějšího vítěze Jaroslava Roubíčka ztráceli po čtvrté rychlostní zkoušce téměř přesně osm minut, zatímco v cíli to bylo o dvě minuty méně. Víc se dohonit prostě nedalo. Přesto domů do Zádveřic neodjížděli bez poháru, zvítězili totiž v kategorii juniorů a posunuli se do čela tabulky této kategorie.
 
Naprosto excelentní výkon podali na Rallye Bohemia Josef Sedláček s Pavlem Rybnikářem. S výjimkou Sosnové, kde zvítězili manželé Trojanovi, kralovali celé soutěži. Nejprve se jich držel jejich tradiční soupeř Jaromír Tarabus, ale po velké ztrátě na páté rychlostní zkoušce, již vedli třídu s pohodlným minutovým náskokem. Od třetí rychlostní zkoušky vedli i skupinu N a v cíli sobotní části měli náskok dvě minuty na druhého Jaroslava Roubíčka. Proto se rozhodli v neděli neriskovat a mírně zvolnili, čehož soupeři využili ke snížení náskoku téměř na polovinu, takže na druhých Bezdědicích zrychlili a dokázali všem soupeřům, že jejich první místo není určeno pro nikoho jiného.
 
Vítězstvím ve třídě N1600 natáhli šňůru neporazitelnosti na devět soutěží a pokud jim štěstí bude přát, tak na Barumce mohou tento počet zaokrouhlit na deset. Takovou bilancí se jen tak někdo pochlubit nemůže. Po Krumlově získal Josef Sedláček na Bohemii i druhé vítězství ve skupině N a s náskokem dvaceti bodů je i na čele MMČR v této kategorii. Antonín Tlusťák měl na adresu Josef Sedláčka a Pavla Rybnikáře jedinou větu: „Mám z jejich výsledku radost a děkuji jim za to, že za mě zaskočili a vyhráli skupinu N i za nás.“
 
KoukolaZcela nový zážitek mají za sebou Josef Koukola a Luboš Novák. Po druhé vložce se drželi na pátém místě ve třídě a útočili na desítku ve skupině N, jenže o vložku později již byli mimo hru i mimo trať. Podobně jako Antonín Tlusťák byli rychlejší v nájezdu do levé zatáčku a doslova vyletěli mimo trať. „Letěli jsme snad patnáct metrů vzduchem a kolem stromů, které bych asi nedokázal obejmout,“ řekl později Luboš. Přistání na svahu pod silnicí nebylo z nejměkčích a byli tak daleko, že na vyproštění bylo potřeba těžké techniky. Když se vrátili zpět na místo oznámil jim pořadatel, že mají auto na střeše.
 
„Ptal jsem se ho, co to říká za pitomost, vždyť jsme šli ven po „čumáku“ a on řekl, že na střeše máme ještě jedno auto!“ A opravdu, Michal Fiala s pohárovou fabií se vyhýbal kusu betonu na silnici přistál se fabií na zádi a střeše Koukolovy a Novákovy hondy. No, škody bylo jako máku a v Zádveřicích budou muset stavět asi zcela nový vůz. Shodu v tom, že jak on, tak Josef Koukola chybovali v levých zatáčkách, komentoval Antonín Tlusťák takto: „Asi se nad tím budeme muset zamyslet a uspořádáme speciální trenink na zatáčení doleva.“ Čímž dokázal, že ani po takových událostech neztrácí smysl pro humor.
 
Milan Hauer
www.motorsport-review.cz
 
 
Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice
http://www.motocarsport.com

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose