www.car.cz
 

Vojtěch Štajf se na Bohemii svezl jen tři erzety
     tisková zpráva


ŠTAJF VEDL A ODSTOUPIL
 
Dvě jedničky na dveřích soutěžního vozu Mitsubishi Lancer EVO VII se pro pražského jezdce Vojtěcha Štajfa letos ukazují jako smolná kombinace. Při prvním letošním odstoupení na Valašské rallye startoval třicetiletý pilot se startovním číslem 11, stejné číslo pak pořadatelé přidělili posádce týmu Miva Motorsport i na letošní Bohemia Rallye. I když si posádka přála, aby toto startovní číslo znamenalo dvojnásobné prvenství – tedy v klasifikaci celkového pořadí závodu Evropského poháru i prvenství ve skupině produkčních vozů, přání se dvojici Vojtěch Štajf – Jirka Volf plnilo pouze do třetí rychlostní zkoušky.
 
Druhý měřený úsek Jablonec N.Nis – Plavy o délce 22 km dokázal „létající novinář“ Štajf zajet v klasifikaci EP nejrychleji, když jej pokořilo pouze sedm pilotů vozů WRC. Hned na následujícím úseku Rýnovice – Liberec ale přišlo obrovské zklamání, když se závodnímu vozu z dílen AP Motosport rozpadl přední diferenciál. Vojtěch Štajf byl v tu chvíli velmi rozčarován: Ve chvíli, kdy auto přestalo jet dopředu, jsem nechtěl té situaci uvěřit. Bohemka je pro mě ze všech soutěží tou nejvíc domácí, protože rodiče mají nad Liberecem chalupu. Od malička mám Jizerské hory rád a na tamních vložkách jsem si letos hodně věřil. Zároveň se pro mě letošní sezóna dosud vyvíjela velmi dobře a na Bohemce jsem chtěl vybojovat hodně bodů. Bohužel, letos nás již podruhé vyřadila předčasně z boje technická závada a vidina případného mistrovského titulu v produkčních vozech se nám vzdálila. Po vítězství na druhé vložce přišla opravdu hodně studená sprcha. Měl jsem sto chutí do všeho kopnout,“ svěřil Vojtěch Štajf své bezprostřední pocity po odstoupení.  
 
Na druhou stranu, do konce sezóny zbývají ještě tři náročné soutěže a právě nadcházející Barum rallye by se mohla stát náplastí na nedojetou Bohemii. Kvůli odstoupení Cserhalmiho, Trojana i Caise na Bohemia rallye Vojtěch Štajf nepřišel o průběžnou třetí příčku v hodnocení produkčních vozů, pouze náskok Václava Arazima se zvýšil ze dvou na 22 bodů. Pražský pilot si také nadále udržel osmou pozici v celkovém pořadí MMČR.
 
Na srpnové Barumce se pak Štajf chystá opět bojovat o přední příčky: „V letošním roce jsme ukázali, že umíme bojovat o stupně vítězů, na rozdíl od loňska jsem se též vyvaroval havárií. Musím to ale zaklepat, při jízdě v takovém tempu, jaké se jede, se nějaká ta chyba udělá snadno. Mrzí mě proto, že nás již podruhé zastavila závada. Před nejdelším domácím podnikem, Barum rallye, budeme muset udělat vše proto, aby se to neopakovalo.“
 
Popisek k fotografii: Vojtěch Štajf až do svého odstoupení vedl na Bohemia rallye klasifikaci Evropského poháru  (foto:Jaroslav Štauber)
 
Milana Vůjtěchová
New Age rallying
 
TISKOVÁ INFORMACE NEW AGE RALLYING 9/2004
Praha 14. 7. 2004

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose