www.car.cz
 

Změny v Ocupu 2009: Pozice za volanty Octavií uvolnili Vorba, Fulín a Vršínský
     27.1.2009 17:48 - tisková zpráva


Před třináctým ročníkem se startovní pole mění

Poměrně zásadní jezdeckou obměnou prochází startovní pole před třináctým roční-kem prestižního poháru Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup. Chybět v něm bude část zkušených borců, kteří se v uplynulé sezóně přetahovali o přední příčky v neuvěřitelně dramatické bitvě až do posledních kol závěrečného závodu. Kdo nahradí jezdce opouštějící pohárové Octavie bude rozhodnuto v nejbližší době, kdy týmy hodlají uzavřít jednání o obsazení jejich pozic.

Už po skončení posledního loňského klání nebylo tajemstvím,best replica watches že vítěz dvanáctého pohárového roč-níku Michael Vorba podobně jako před ním Erik Janiš nebude v další sezóně obhajovat své prvenství. Jed-nadvacetiletý jezdec vyjednával o své účasti v seriálu European FIA GT3, kde se letos chystá startovat. Podle posledních informací společně s Vorbou bude ve třináctém ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu chybět také jeden z jeho největších rivalů v boji o celkové prvenství Petr Fulín a rovněž dlouholetý pohárový účastník Ivan Vršínský. Oba budou startovat v německém poháru Seat Leon Supercopa.

"Tyhle závody jsou pro mě novou výzvou. Není však vyloučeno, že se neobjevím v některém závodě s pohárovou Octavií. Pohárový seriál mě hodně dal a budu jej stále pečlivě sledovat. Pokud nebude obsazen vůz, s nímž jsem startoval, svezu se rád a věřím, že to bude zajímavé nejen pro mě, ale i pro soupeře a také diváky," uvedl Petr Fulín, jehož odchod z prestižního seriálu je pro mnohé velkým překvapením, jelikož se očekával jeho útok na vítězství ve třináctém ročníku. "Myslím, že pro tým a jeho jezdce budu určitě prospěšnější, když vše budu sledovat z nadhledu a podělím se o nasbírané zkušenosti," dodal Fulín.

Start Ivana Vršínského v některém ze závodů třináctého ročníku prestižní pohárové série je dost ne-pravděpodobný. "Příležitostně bych se rád svezl, ale asi nebude auto, s nímž bych mohl jet. Octavia, se kterou jsem startoval, je na prodej. Další dva vozy v našem týmu jsou připravovány pro jiné jezdce," sdělil Vršínský a dodal, že jeho stáj bude chystat pohárové speciály opět pro Radka Bareše a Poláka Michala Slomiana.

Účast ve třináctém ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu již potvrdil také další polský jez-dec Mateusz Lisowski, největší překvapení loňské sezóny. "Lisowski bude jedním z dvojice pilotů týmu DHL Autocentrála. Na jeho startech jsme již domluveni," řekl zástupce stáje Jiří Lipina a poznamenal, že o obsa-zení postu druhého týmového pilota se jedná, přičemž by se mělo rozhodnout do poloviny února. "Obsazen je již také jeden z vozů stáje ACA Autocentrála, ve které bude opět startovat Slovenka Michaela Pešková. Kdo usedne do dalších týmových automobilů je také ještě v jednání," doplnil Lipina.

Tým Vekra-ČSMS Racing už oznámil jména tří borců, kteří v jeho barvách letos absolvují pohárový seriál. Vedle Daniela Skalického se objeví znovu Chorvat Tiki Ivoševič a mladík Tadeáš Martínek. Z loňské týmové sestavy chybí Laura Hájková, jenž se rozhodla pro sezónní pauzu, aby se mohla více věnovat škol-ním povinnostem. Její místo má tým zatím neobsazené, ale očekává, že se situace v dalších týdnech změní.

Chybět ve třináctém pohárovém ročníku by neměl zkušený František Došek. Vítěz historicky prvního seriálu Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup se loni potýkal se zdravotními problémy a nemohl startovat pravidelně. "V sezóně 2009 si chci vše vynahradit. Motivace mě nechybí," prohlásil Došek už v průběhu slavnostního vyhlášení výsledků po skončení loňského pohárového ročníku. "Dám si tentokrát pozor, abych si před startem seriálu zase nějak neublížil a pak v některém ze závodů zbytečně nechyběl," poznamenal s úsměvem ve tváři jezdec.

Otazníky jsou zatím nad účastí loni třetího v celkovém pořadí Jana Dostála a také dalšího z dlouho-letých účastníků poháru Václava Brejly. "Nemůžu přislíbit svoji účast z důvodů velkého pracovního zane-prázdnění," konstatoval Brejla. "U mě je to zcela otevřená záležitost. Určitě však nebudu schopen potvrdit své starty do konce ledna, ale až později," prozradil Jan Dostál.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Vlad. Hladík - představení Astonu Martin pro FIA GT4 2009, foto D.Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose