www.car.cz
 

Group C Racing Nürnburgring – Kralovalo Porsche 962
     Vladimír Rožánek


Již třetí závodní víkend má za sebou Group C – GTP Racing, určený výhradně prototypům, rozděleným do pěti divizí dle stáří a objemu motoru. Po závodech ve Spa a Le Mans zavítala tato série také do Německa, kdese během víkendu Jan Welem Historic Pokal  setkala s obdobnými sériemi Supersprint Challenge a Orwell Supersport Cupem. Zatím každý závod mě svého vítěze, proto není tato série tak nudná jako F1, kde většinu závodů kraluje Schumacher.  Trošku slabší bylo tentokrát startovní pole, během víkendu spolu ve dvou závodech bojovalo 16 závodních strojů. Opět jsme viděli nové piloty, kteří si ale vedly více než skvěle.
 
Kvalifikaci, která se koná většinou v pátek, zajel nejlépe Brit Simon Pullan s Porsche 962CK6 a zajel čas 1:53:740s., který zůstal nepřekonán. Jako druhý kvalifikaci zvládl další letošní nováček startovního pole Caspar Elgaard z Dánska na Porsche 962, které kdysi velmi úspěšně závodilo v u nás známé Interserii, která letos jede pod názvem Supersprint Challenge, ale již bez vozů F1 a uzavřených prototypů.
 
První závod s přehledem vyhrál právě Elgaard před Pullanem a na třetím místě dojel Brit David Mercer s vozem Spice Ford SE 90C, který také dokázal časem 1:54:759s. zajet nejrychlejší kolo. Na pátém místě se umístil českých divákům velmi známí účastník závodů Interserie Michael Schuster z německého Budišína, odkud přivezl stroj Argo JM-19 Judd C2. Diváci v Německu tento stroj možná uvidí ještě na Lauzitzringu, kde se pojede v Srpnu jediný letošní závod Interserie Endurance, který je vypsán i pro tyto silné stroje.
 
Michael Schuster - Argo Judd C2 @ foto Rožánek
 
Druhý závod také opanoval Caspar Elgaard, přičemž zajel i nejrychlejší kolo časem 1:53:441s. Na druhém místě opět dojel Pullan a třetí místo si Američan Bryan DeVries se strojem Intrepid Chevrolet GTP.
 
Výsledky GROUP C – GTP RACING Nürnburgring
 
Sobota
 
Caspar Elgaard DK - Porsche 962
Simon Pullan GB - Porsche 962 CK6
David Mercer GB - Spice Ford SE 90C
Brian DeVries USA - Intrepid Chevrolet
Michael Schuster D - Argo Judd JM-19
Jim Mullen USA - Spice Chevrolet 6.5L
 
Neděle
 
Caspar Elgaard DK - Porsche 962
Simon Pullan GB - Porsche 962 CK6
Brian DeVries USA - Intrepid Chevrolet
Michael Schuster D - Argo Judd JM-19
John Grant GB - Chevron B19
Nick Rini GB - Jaguar XJR-12
 
Další závod se pojede v Anglickém Brands Hatch.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose