www.car.cz
 

Vladimír Hladík měl při testech v Adrii problémy s brzdami svého Astonu Martin
     3.2.2009 21:56 - tisková zpráva


První testování nového vozu Aston Martin V8 Vantage před letošním seriálem FIA GT4 už absolvoval na sklonku minulého týdne na italském okruhu Adria brněnský závodník Vladimír Hladík. Hlavním cílem bylo seznámení se s jízdními vlastnostmi vozu.

"Aston Martin je rychlý. Měl jsem ale problémy s předními brzdami, které byly zřejmě na tak náročný okruh poddimenzovány. Museli jsme měnit obložení a na příští testování přiletí na doladění závady servisní technici Aston Martin Racing týmu," řekl po návratu Hladík, který si jinak přípravu v Adrii pochvaloval. "Hned vedle nás měl box Alex Zanardi. Seznámení se s tímto jezdcem bylo velkým zážitkem," poznamenal brněnský jezdec.

Původně měl v plánu si v tomto týdnu vyzkoušet okruh v anglickém Silverstonu. Jenže sněhová kalamita, která zasáhla na zařátku týdne celou Velkou Británii, mu udělala škrt přes jeho plány.

"Také Silverstone zapadal sněhem. Pořadatelé teprve ve čtvrtek rozhodnou, zda bude na okruhu možno testovat. Což je pro mě příliš pozdě, není totiž v našich silách dopravit v tak krátkém čase kamion do Anglie kamion se závodním autem," uvedl Hladík, jenž proto zvolil náhradní variantu a bude 12. února opět testovat v italské Adrii.

První závod seriálu FIA GT4 je na programu přesně za tři měsíce 3. května v Silverstonu.



Ji Po


 
 
Fotogalerie:   Vlad. Hladík - představení Astonu Martin pro FIA GT4 2009, foto D.Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose