www.car.cz
 

Okruhový závodník Patrik Nemec chce opět bojovat o každý centimetr
     5.2.2009 10:02 - tisková zpráva


Patrik Nemec: Nikomu nedaruji ani centimetr


Jak bude vypadat sezóna 2009 z pohledu Patrika Nemce?
To bych také rád věděl vzhledem k dnešní finanční krizi. Chci ale bojovat o přední pozice a nikomu nedaruji ani centimetr. Připravuji se po fyzické a psychické stránce, také každý den trénuji na trenažéru, tak uvidíme, jaká ta sezóna bude. Já doufám, že bude dobrá!!!

Už víte v jakém šampionátu a s jakým vozem budete startovat v následující sezóně?
Pojedu Octavia Cup se stejným vozem, se kterým jsem jel v loňském roce. Vůz projde kompletní repasí motoru a doufám, že motor pojede jako diví.

Jak jste si užil loňskou sezónu, ve které jste absolvoval Škoda Octavia Cup a vybrané závody v Memoriálu Zdeňka Vojtěcha?
V Octavia Cupu jsem se z počátku hledal, protože jsem nikdy předtím neřídil vůz s předním náhonem, ale potom jsem si zvykl. Především mi dala zabrat konkurence, která je v Octavia Cupu velmi veliká, deset jezdců bojuje v jedné vteřině. Ve voze BMW 130i jsem si užíval, protože s ním mám odjetou již jednu kompletní sezónu. Po sezóně 2007, kde jsem se natahoval s Lumírem Firlou a Petrem Fulínem, jsem se v loňské sezóně zlepšil a Lumíra jsem nechal koukat pouze na moje zadní svítilny.

Můžete fanouškům motorsportu srovnat vozy Škoda Octavia a BMW 130i z pohledu výkonu a ovladatelnosti. S jakým vozem se vám jede lépe?
Octavia má sportovnější podvozek a výhodou je jistě sekvenční řazení. V „bavoráku“ je zase pružnější a výkonnější motor, rozložení hmotnosti a vyváženost vozu. Mě více sedí BMW, ale asi je to jen o stylu a zvyku.

Startoval jste i doma na Ceně Slovenska. Jaké jsou pocity před závodem, když vám fandí plné ochozy fanoušků? Plánujete znovu start na letišti v Piešťanech?
Samozřejmě, že je to famózní mít při závodech svoje fanoušky, ale na druhé straně je to větší zodpovědnost. Fanoušci od vás očekávají ten nejlepší výsledek a vy pod jejich vlivem můžete snadněji udělat chybu. Postavit se na start v Piešťanech už asi nebude možné, protože se staví nový okruh u Dunajské Stredy.

Který okruh se vám nejvíce líbí z těch, co jste si v minulém, a předminulém roce vyzkoušel?
Mám rád všechny okruhy, ale asi nejvíce se mi líbilo na Hockenheimringu a největší zážitek jsem měl na Salzburgringu. Zde závodíte tak dva metry od svodidel, na některých místech možná i blíže. Pak je tu taky zatáčka smrti, kde se závod vyhrává nebo prohrává, to je ten pravý adrenalin. Ty co zde jeli, určitě vědí, o čem mluvím. Nadchl mě také Oschersleben, kde jsme létali po dvou kolech asi ve 140 km/h.

PR


 
 
Fotogalerie:   Válek a Kusín v Dubaji, leden 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose