www.car.cz
 

VW v lednu i přes krizi zvýšil v Česku prodeje o čtvrtinu
     10.2.2009 10:54 - tisková zpráva


Volkswagen v lednu zvýšil v Česku prodeje osobních vozů o 25 procent

Praha, 9. února 2009 – Pětadvacetiprocentní nárůst prodejů osobních vozů Volkswagen zaznamenal v prvním měsíci letošního roku jejich importér do České republiky.

Pro vůz Volkswagen se v lednu rozhodlo 729 zákazníků, což značku Volkswagen posunulo na první příčku mezi importéry. „Za situace, kdy trh spadl o více než 12 procent, je nárůst našeho tržního podílu na 8,2 procenta mimořádně cenný,“ říká Vratislav Strašil, vedoucí divize Volkswagen osobní vozy společnosti Import Volkswagen Group. „Velmi důležité je i to, že nejde o zásluhu jednoho mimořádně levného modelu jako u některých našich konkurentů, ale na výsledku se podílejí všechny klíčové modelové řady značky Volkswagen.

Lídrem mezi vozy nižší střední třídy se tak ihned po svém uvedení na trh stal Volkswagen Golf (205 registrací + 71 ve verzi N1), vynikající pozici si s 237 v lednu registrovanými vozy drží menší Polo a také dlouhodobý bestseller střední třídy Passat je s 274 registracemi pevně usazený ve špičce.



Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations, s.r.o.
Kontakt: Jan Klíma
www.volkswagen.cz 


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose