www.car.cz
 

První letošní číslo časopisu Rally právě na pultech i ve schránkách
     10.2.2009 10:58 - tisková zpráva


Obsah prvního letošního čísla časopisu Rally. Nejen úspěšná Fabie na lednovém Monte

Jan Jelínek - 6+6 - čím méně, tím lépe Mezi fanoušky automobilových soutěží asi není nikoho, kdy by neznal zlínské JNK Studio, které přináší zajímavé záběry z tratí českých soutěží. Jednou z duší celého projektu byl a stále je Jan Jelínek. Zlínský pilot se loni natrvalo zabydlel v úzké domácí špičce a pouze technika ho připravila o další úspěchy. Třetí místo absolutně v Hustopečích mu však již nikdo nevezme.

Rally Lužické hory zavítá do Polska + Lausitz Cup První soutěží osmidílného MČR ve sprintrally a Poháru ČR v rally bude 12. ročník Thermica rally Lužické hory. Soutěž s centrem v pohraničním Hrádku nad Nisou je zároveň úvodní soutěží 3. ročníku Lausitz Cupu - Lužického poháru. Termín závodu je 1. - 2. května 2009.

Volný pohár ČR 2008 + Rallye Cup 2008
20. Rally Monte Carlo - Česká revoluce v IRC?! Ač se vám může titulek zdát vzhledem k umístění tří Peugeotů 207 Super 2000 na stupních vítězů 77. Rally Monte Carlo jako přehnaný, mladoboleslavský tým Škoda Motorsport na francouzských tratích určitě nezklamal. Dokonce byl blízko špičkového výsledku. Vítězství v měřených testech si mezi sebe rozdělily tři značky a osm jezdců. Z celkového prvenství se nakonec radoval francouzský talent Sebastien Ogier.

Michal Hrabánek: Moje pocity šly z extrému k extrému Nádherné, ale i krušné chvíle prožíval při Rally Monte Carlo šéf Škody Motorsport Michal Hrabánek. Se čtvrtým místem Jana Kopeckého byl spokojen, i když v průběhu druhého dne to vypadalo na mnohem lepší výsledek. Škodovky ovšem nezklamaly. Čtyři prvenství v rychlostních zkouškách jsou nejlepší vizitkou konkurenceschopnosti Fabie Super 2000.

Škoda na Rallye Monte Carlo I když se letos "Monte" nezapočítávalo do seriálu mistrovství světa, výkon českých vozů navázal na dlouhou a úspěšnou tradici. Nechybělo mnoho a značka Škoda mohla mít na kontě senzační vítězství.

Race of Champions 2008 - Sébastien Loeb pokořil slavné Wembley Pětinásobný mistr světa SÉbastien Loeb po několikaleté pauze vrátil vítězství v race of champions do rukou ortodoxního soutěžáka. Ve finále pokořil odcházející legendu formule 1 Skota Davida Coultharda.

Lancia Delta sk. A - Italský triumvirát Současná situace s nahrazením kategorie WRC novou skupinou Super 2000+ má jistou paralelu v roce 1987. Tehdy byla po sérii tragických nehod ze soutěží stažena výkonná monstra opěvované skupiny B a nahrazena mnohem civilnějšími vozy sk. A.

Rally Ireland - Počasí největším Loebovým soupeřem Sebastien Loeb s Danielem Elenou vstoupili do letošního šampionátu stejně jak se s ním loni ve Walesu loučili - vítězstvím. Pro Francouze již 48. v jeho kariéře. Maximální bodový zisk továrního týmu Citroën jistil druhým místem Dani Sordo, třetí místo brala jednička Fordu Mikko Hirvonen. Ač na trati nebyl nakonec žádný sníh, paradoxně přední posádky absolvovaly většinu soutěže na zimních pneumatikách!

Olivier Quesnel - Monte Carlo nemělo z MS vypadnout Před více než rokem začal devětapadesátiletý Olivier Quesnel šéfovat továrnímu týmu Citroën Sport. Rok se sešel s rokem a tento Francouz nyní zastává vedoucí pozice v obou sportovních odděleních koncernu PSA, do jeho kompetencí tedy spadá i Peugeot Sport.

Peugeot 207 RC Rallye - Lidová 207 s turbem Peugeot je tradičním organizátorem značkových pohárů. Za více než tři desítky let v jejich rámci získávala první zkušenosti většina francouzských předních jezdců od Francoise Delecoura a Gillese Panizziho až po Nicolase Vouiloze, Bryana Bouffiera nebo nejnovější hvězdu Sébastiena Ogiera.

Dakar 2009 - V režii touaregů Teprve neuvěřitelná havárie Carlose Sainze připravila tovární tým Volkswagen o kompletní stupně vítězů v kategorii automobilů.

Miroslav Zapletal - Historický úspěch českého automobilu na Dakaru V prestižní kategorii osobních vozů, v konkurenci 177 startujících a za účasti mnoha hvězd obsadil Miroslav Zapletal s navigátorem Tomášem Ouředníčkem fantastické sedmé místo. V neoficiálním pořadí netovárních jezdců na Dakaru byl druhý a v hodnocení benzínových vozů T1.1 mu patřila bronzová příčka. O takovém výsledku si český pilot před startem motoristického maratónu netroufal ani snít, přesto se díky profesionalitě a entuziasmu povedl.

 
 
Fotogalerie:   Tovární tým VW za polovinou Dakaru 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose