www.car.cz
 

David Vršecký : Je mi celkem jedno, kde začneme
     12.2.2009 11:07 - tisková zpráva


Davidovi Vršeckému nizozemský Assen nevadí! Trucky zde ostartují až v květnu

Přestože na rozdíl od předchozích čtyř sezón začne letošní evropský šampionát tahačů první květnový týden s největší pravděpodobností v nizozemském Assenu, bere úřadující mistr starého kontinentu změnu pořadatele úvodního podniku EP se stoickým klidem.

Přitom v sezónách 2005-2008 byl šampionát zahájen vždy v Barceloně a David si z katalánské metropole odvezl čtyři vítězství. Přesto nemá dle vlastních slov důvod ke znepokojení. "Abych pravdu řekl, je mi celkem jedno, kde začneme. Možná by se mi nechtělo na úvod z pochopitelných důvodů do Jaramy," řekl Vršecký v reakci na změnu v termínové listině.

"Kromě toho mi to jde v Assenu statisticky lépe, než v Barceloně. Startoval jsem na tomto okruhu jen jednou v roce 2004 a dokázal vyhrát. Jednalo se o mojí poslední sezónu ve třídě Super Race Truck. Jelo se v dešti, za mnou skončil Ludovic Faure, takže Buggyra slavila double. Stejnému scénáři bych se pochopitelně nebránil ani letos."

Vzhledem k tomu, že se v Assenu konal závod Evropského poháru tahačů pouze jednou, má David šanci stát se jediným jezdcem, který by na okruhu známém především z pořádání závodů mistrovství světa silničních motocyklů triumfoval v obou třídách. Zatím se mu to podařilo na Nürburgringu. "Vzhledem k tomu, že jsem na žádných jiných okruzích závod ve třídě SRT nevyhrál, vlastně nemám jinou možnost. Zvítězil jsem v pěti úvodních podnicích v řadě, v této chvíli nevidím důvod, proč by to nemělo vyjít po šesté," reagoval David se smíchem.

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2009 objektivem Jirky Vintra 2

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose