www.car.cz
 

SEAT ladí formu na obhajobu titulů ve WTCC
     17.2.2009 12:53 - tisková zpráva


TRÉNINKY PROBÍHAJÍ V ESTORILU, KATALÁNSKU A VALENCII
SEAT se připravuje na obhajobu titulů ve WTCC

SEAT Sport zahájil odpočítávání před startem nové sezony světového šampionátu cestovních vozů, který se odehraje v brazilské Curitibě 8. března 2009. Cíl je jasný - obhajoba titulů mistra světa v pořadí jezdců i v pohárů konstruktérů, které SEAT získal v roce 2008.

Tým v těchto dnech intenzivně pracuje na nových nastaveních závodních vozů
, aby tak reagoval na rozhodnutí FIA omezit výkon naftových motorů Leónu TDI, které vedlo ke snížení výkonového maxima o 18 k.

Testy prováděné na okruzích v Estorilu, Katalánsku a ve Valencii jsou zaměřeny na zmenšení nevýhody sníženého výkonu jinými vylepšeními na autech. Inženýři SEAT Sport naplánovali postupy pro přípravu vozů před závodními víkendy i činnosti, které je nutné provádět během závodních dnů. Vozy i jednotlivé díly je nutno připravit na vlastní závody, rozplánován je den pilota i práce inženýrů, stejně jako postup analýzy každého jednotlivého vozu.

V každé tréninkové sekci jsou přítomny tři SEATy León TDI a patnáct mechaniků. Vozy jsou pilotovány třemi jezdci a jeden z nich pokračuje v testech následující den. Obvykle se začíná v 9 hodin ráno a končí v 5 hodin odpoledne s hodinovou přestávkou na oběd. Během testovacího dne každý pilot a vůz urazí 350 km ve dvou etapách - v krátké se 2 až 3 koly se zkouší všechny druhy nastavení a vylepšení, v těch dlouhých jsou analyzovány vozy a jejich modifikace, které proběhnou během závodů.

Jakmile je okruh uzavřen, pokračuje se prací v boxech, kde mechanici pracují další
asi 4 hodiny na přípravě vozů na následující den, instalují nové zkušební díly a nová nastavení. Noví piloti se setkávají s inženýry na technických schůzkách, aby si vyměnili názory a výsledky, které je třeba analyzovat a rozhodnout o případném využití nebo dalším testování.

Tyto testovací dny jsou nesmírně důležitou částí příprav, protože pořadí na startu i v cíli závodů WTCC je závislé na těch nejmenších detailech a konkurenčních výhodách proti ostatním soupeřům.

Testy, které probíhaly v Katalánsku minulý týden, se zaměřily na nastavení podvozku. Šéfinženýr SEAT Sport pro okruhy, Xavi Serra, zdůraznil, že se právě během těchto dnů zkouší taková řešení, která během závodních víkendů není možné zkoumat. Informace o autě a jeho chování sdílené pěti jezdci jsou životně důležité před startem nové sezóny. První závod se rychle blíží a je proto nezbytné rozhodnout o novém základním nastavení, s nímž vyrazí SEAT Sport k obhajobě titulů mistrů světa.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2009 a přípravy obhájce titulu SEATu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose