www.car.cz
 

Měsíc před startem druhého ročníku závodů do vrchu pod patronací ÚAMK
     28.2.2009 21:58 - tisková zpráva


Mistrovství ČR ZAV - Ú A M K

Již pouze měsíc chybí do zahájení druhého ročníku závodů automobilů do vrchu pod patronací ÚAMK. Po prvním velmi úspěšném ročníku se pořadatelé pečlivě připravují na nadcházející sezónu, kdy je cílem další posun v kvalitě seriálu.

K hlavním novinkám patří vybavení startovního prostoru, kdy jezdci budou startovat z nafukovacího stanu a první desítky metrů budou lemovat zábrany s logy partnerů.
Podařilo se zajistit mnoho nových partnerů, což nám umožňuje rozdělit mezi jezdce milión korun na prémiích / částečně v hotovosti, částečně ve zboží partnerů/. Pojedeme také několik nových tratí, již první ostrý start bude netradiční, a to na Autodromu Most, kdy formou ZAV pojedou jezdci každou jízdu jedno měřené kolo. Jezdce velmi potěšilo úspěšné jednání s panem Studeničem a možnost společného startu / s TDC Cupem/ na špičkové trati ME na Babě u Pezinku.

Poprvé také pojedeme na rychlé trati na Libínské sedlo v Prachaticích / jezdilo se tu kdysi M ČSR/. Závěr by měl být na Staré Živohošti, kde jezdce potěšíme depem přímo mezi plážemi a vyhlášením výsledků na parníku.

Rozlučkou se sezónou by měl být Rallysprint pořádaný ve spolupráci s Pavlem Šofrem. K důležitým novinkám patří vydání vlastního časopisu - Průvodce sezónou na kvalitním papíru. Na vlastních závodech bude prodáván po vložení startovní listiny jako program. Diváci v něm kromě prezentace jezdců a partnerů naleznou dobové fotografie a výčet úspěchů našich největších hvězd, mapky tratí včetně rekordů, vše o vzniku této discipliny, fotosoutěž, soutěž o nejhezčí vůz pro naše diváky apod. K dokonalejší informovanosti jak přímých účastníků, tak i nových zájemců o start a diváků slouží i webové stránky www.edda.cz/mscrdovrchu.

Také bude kromě Dámského poháru, soutěže seniorů a soutěže týmů nově vypsán i pohár pro juniory do 18let.

O získané popularitě seriálu svědčí jistě i to, že na první podnik v Mostě je již od 4.1 naplěno startovní pole / 140 jezdců a 42 náhradníků/ a pomalu se plní i startovka pro jeden z vrcholů sezóny a první klasický kopec - Zbraslav 26.4. Zejména tam bychom, Vás, fanoušky této krásné discipliny, rádi pozvali. Za zmínku stojí i to, že naše soutěž historických vozů patří k tomu nejlepšímu co v této kategorii lze v ČR zhlédnout, navíc naše závody vylákaly ze závodnického důchodu i několik velkých jmen historie motorsportu.

PR


 
 
Fotogalerie:   Radouň 2009- amatérská zimní rallye, foto Jan Marek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose